today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Τα πάντα ανοι”Χ”τα στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου για τους “αιώνιους”. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 1-1 και η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού θα κριθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ο Αλεξανδρόπουλος άνοιξε το σκορ στο 45′, μετά από κόρνερ, ενώ και από στημένο ήρθε και το τέρμα των “πρασίνων” με τον Ιωαννίδη στο 65′.

Το ματς

Ισορροπημένα ξεκίνησαν οι δύο ομάδες την αναμέτρηση, μιας και έψαχναν τον τρόπο για να επιτεθούν και προσπαθούσαν τόσο ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο Ολυμπιακός να πάρουν τη μάχη του κέντρου και στο πρώτο 15λεπτο ουσιαστικά μάθαιναν ο ένας τον άλλον.

Στο 18’ έγινε η πρώτη υποψία φάσης για τους «πράσινους». Μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς, ο Ντόι έδιωξε αλλά άσχημα, στη συνέχεια ο Μπερνάρντ έκανε την προσπάθεια για σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε πάρα πολύ άουτ.

Στο 25’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1. Μετά από διπλό λάθος από Γεντβάι και Κώτσιρα, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που βρέθηκε απέναντι τον Λοντίγκιν, όμως το σουτ του Έλληνα άσου μπλόκαρε εύκολα ο κίπερ του Παναθηναϊκού.

Οι Πειραιώτες είχαν ανεβάσει την πίεση προς την εστία του Τριφυλλιού και έφερε νευρικότητα στους γηπεδούχους, με πολλά λάθη και στο 29’ πάλι ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε θέση βολής. Μετά από γύρισμα του Μασούρα, τρομερή προβολή του Κώτσιρα που έσωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στο 34’ ο Τζούρισιτς τραυματίστηκε στον τετρακέφαλο και τέσσερα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Μαντσίνι. Στο 39’ ο Αϊτόρ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ και στο 42’ ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα.

Το «κάρφωσε» ο Αλεξανδρόπουλος!

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο «ζωηρός» και με κόρνερ κατάφερε να βρει τέρμα για να ανοίξει το σκορ με τον Αλεξανδρόπουλο στο 45’. Ο Καρβάλιο έκανε το κόρνερ, η μπάλα κόλλησε στην μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, ωραίο σήκωμα της μπάλας και γύρισμα από τον Αλεξανδρόπουλο και διαμόρφωσε 0-1, με τον Έλληνα άσο να μην το πανηγυρίζει και έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Παναθηναϊκός έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Σπόραρ και Βέρμπιτς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλάζοντας σε σχηματισμό σε 4-4-2.

Παρόλα αυτά η εικόνα δεν άλλαξε, με τους «πράσινους» να έχουν παθητικό ρόλο με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις στο κέντρο. Παρόλα αυτά στο 52’, μετά από ατομική προσπάθεια του Μαντσίνι που πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του δεν ήταν ανάλογο της προσπάθειάς του και έφυγε μακριά από την εστία.

Στη συνέχεια της φάσης, με πάσα η εκτέλεση του κόρνερ, ο Βέρμπιτς πήρε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλό του, μπήκε περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 57’  ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα, κεφαλιά του Βέρμπιτς, που βρήκε στο κεφάλι του Ροντινέι και κατέληξε κόρνερ και στην εξέλιξη του, ο Πέρεθ έκανε κάκιστη σέντρα και δεν την εκμεταλλεύτηκε κανένας.

Στα ίσα με τον Ιωαννίδη!

Το Τριφύλλι είχε καλύτερη απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 65’ κατάφερε να βρει το τέρμα με το συνήθη ύποπτο Ιωαννίδη. Μετά από υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, Έλληνας στράικερ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και σκόραρε με κεφαλιά, γράφοντας το 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 74’ φρέσκαραν τη μεσοεπιθετική γραμμή, με την είσοδο των Γιόβετιτς και Φορτούνη, αλλά οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και μάλιστα σταμάταγε η ροή, λόγω των πολλών φάουλ.

Στο 85’  ο Φορτούνης έκανε το σουτ, που μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα των παικτών του Παναθηναϊκού, όντας η πρώτη ευκαιρία των Πειραιωτών μετά από το τέρμα που σημείωσε.

Ένα λεπτό πριν το 90λεπτο έγινε η αντεπίθεση από τον Ολυμπιακού που είχε τελικό αποδέκτη τον Ποντένσε που σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γεντβάι έκανε σωτήριο τάκλιν κι έσωσε την εστία του Παναθηναϊκού από άμεσο κίνδυνο,

Όμως ο Ιωαννίδης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-1 στο 91’ . Ο στάικερ του Τριφυλλιού είδε την μπάλα να του στρώνεται στο ύψος του πέναλτι, μετά το σουτ του Μαντσίνι που κόντραρε, όμως το γυριστό που επιχείρησε έστειλε την μπάλα από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και στο 93′ ο Βέρμπιτς έκανε την ατομική ενέργεια και βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη από πλάγια θέση, με τον Έλληνα κίπερ να αποκρούει με τα πόδια.

Έτσι το παιχνίδι έληξε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 και να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ (60’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρντ (46’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (38’ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (60’ Κινί), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (60’ Καμαρά), Καρβάλιο Μασούρας (74’ Γιοβετιτς), Ναβάρο (74’ Φορτούνης), Ρίτσαρντς (56’ Ποτένσε)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ