today-is-a-good-day
22.5 C
Athens

Capital Link: Ξεκινά στη Νέα Υόρκη 25η Συνάντηση Κορυφής για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις – Ποιοι θα συμμετάσχουν

«Αυλαία» ανοίγει σήμερα η 25η Συνάντηση Κορυφής για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις στη Νέα Υόρκη που διοργανώνεται από την Capital Link, σε μια εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα περίοδο. 

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν κορυφαίοι Αμερικανοί και διεθνείς επενδυτές, διεθνών κι ελληνικών επιχειρήσεων, τραπεζών και Οργανισμών, ανώτερων κυβερνητικων στελεχών και 24 εισηγμένων Εταιριών, σε συνεργασία με το «New York Stock Exchange», το «Athens Exchange Group» και μεγάλες διεθνείς τράπεζες & οργανισμούς. 

Με τίτλο «Accelerating Investments for Sustainable Growth» (Επιτάχυνση Επενδύσεων για Βιώσιμη Ανάπτυξη» το ετήσιο Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, στο «Metropolitan Club» της Νέας Υόρκης. Το Συνέδριο υποστηρίζουν κορυφαίοι χορηγοί, ενώ η «Goldman Sachs» και η «TEN Ltd (Tsakos Energy Navigation)» συμμετέχουν ως κύριοι χορηγοί.

Η διεθνής συνάντηση κορυφής για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο εδώ και 25 έτη, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα, έχει επιτύχει τη συστηματική προσπάθεια προβολής της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Το φετινό φόρουμ είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η Ελλάδα προαναγγέλλει μια νέα εποχή επενδύσεων και επιχειρηματικότητας. Οι ευνοϊκές πολιτικές εξελίξεις, η ισχυρή οικονομική δυναμική και οι ελκυστικές αποτιμήσεις ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική αγορά. Παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις, η χώρα συνεχίζει την πορεία της προς τον εκσυγχρονισμό και τη σταθερότητα, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις.

Θετικοί καταλύτες, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, οι αυξημένες ιδιωτικές επενδύσεις και τα δυνατά σημεία συγκεκριμένων τομέων όπως ο τουρισμός και η ενέργεια, διασφαλίζουν ότι η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη για ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Το Συνέδριο θα ανοίξει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθυνθεί στους επενδυτές μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Επίσης, θα συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Αντίστοιχα, την αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσου οι Υπουργοί Geoffrey R. Pyatt, Assistant Secretary, Bureau of Energy Resources και  ο Joshua Huck, Deputy Assistant Secretary of State for Southern Europe and the Caucasus.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα εκπροσωπήσει ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, CEO – Athens Exchange Group, και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η κυρία Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και της Attica Bank και την Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. 

Από πλευράς εταιρειών, σειρά συναντήσεων με πληθώρα ξένων επενδυτών θα έχουν οι εξής 24 εισηγμένες: Athens Exchange Group – Aegean Airlines – Alpha Bank – Athens Water Supply & Sewage Company SA (EYDAP) -Attica Bank – AUTO HELLAS – AVAX Group – Cosmos Health, Inc. (NASDAQ: COSM) – Dimand S.A. – ELLAKTOR S.A. – Eurobank – GEK Terna Group – HELLENiQ ENERGY Holdings – Intrakat S.A. – LAMDA Development – MOTOR OIL Group – MYTILINEOS – National Bank of Greece – Opap – OTE Group of Companies – Piraeus Bank – PRODEA Investments – Public Power Corporation – PPC – Trastor REIC.

Τέλος, στο πλαίσιο του «25ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum», το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link θα διοργανώσουν ειδική εκδήλωση με τίτλο «GREEK AMERICAN ISSUER DAY» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ελληνοαμερικανικές και ελληνικών συμφερόντων εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα χτυπήσουν το «Closing Bell – καμπανάκι του κλεισίματος των εργασιών» της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου 2023, του NYSE-New York Stock Exchange.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ