19.1 C
Athens

Σε Sky Sports και TNT τα δικαιώματα αγώνων της Premier League για την τετραετία 2025-2029 με 7,8 δισ. ευρώ

Το Sky Sports κέρδισε τα δικαιώματα μετάδοσης της πλειοψηφίας των αγώνων της Premier League από το 2025 έως το 2029, ενώ το TNT Sports θα έχει το δικαίωμα μετάδοσης ενός μικρότερου αριθμού παιχνιδιών της κορυφαίας αγγλικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Το Sky Sports θα προβάλλει (για πρώτη φορά στο «νησί») τουλάχιστον 215 ζωντανούς αγώνες ανά σεζόν μεταξύ των περιόδων 2025/26 έως 2028/29 (εκτός από τα παιχνίδια του Σαββάτου που θα ξεκινούν στις 15:00) και το TNT Sports θα δείχνει 52 ζωντανά αγώνες ανά σεζόν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Από εκεί και πέρα στο BBC δόθηκαν τα δικαιώματα προβολής των καλύτερων στιγμιότυπων και των 380 αγώνων της Premier League κάθε σεζόν, ενώ το Sκy Sports θα μεταδίδει και τα 10 παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής κάθε σεζόν.

Το δε deal του συνολικού «πακέτου» της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά αγγίζει ποσό ρεκόρ, καθώς θα φτάσει στο σύνολό του τα 7,8 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας (ποσοστό 4% μεγαλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο της Premier League με τηλεοπτικό πάροχο).

«Η Sky Sports και η TNT Sports φημίζονται για την παροχή σταθερής κάλυψης και προγραμματισμού παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μάστερς, Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, συμπληρώνοντας πως: «Έχουμε απολαύσει ρεκόρ κοινού και προσέλευσης τις τελευταίες σεζόν και γνωρίζουμε ότι η συνεχής καινοτομία θα ωθήσει περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθήσουν την Premier League».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ