today-is-a-good-day
25.3 C
Athens

Βιλντόζα μοίραζε, Αντετοκούνμπο “βομβάρδιζε” και 9 στα 9 για τον Παναθηναϊκό!

Το δίδυμο Βιλντόζα – Αντετοκούνμπο έκαναν ότι ήθελαν την Καρδίτσα και με άνετο τρόπο ο Παναθηναϊκός συνέχισε το αήττητο στην Basket League μετά από 9 αγωνιστικές. Οι “πράσινοι” επικράτησαν εύκολα με 77-53, κάνοντας μια χαλαρή προπόνηση ενόψει της “διαβολοβδομάδας” της Euroleague.

Ο Αργεντινός γκαρντ και ο Έλληνας σέντερ ήταν καταλυτικοί, καθώς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 15 και 20 πόντους, ενώ διψήφιος ήταν και ο Καλαϊτζάκης με 10π., με τον Εργκίν Αταμάν να χρησιμοποιεί παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής και οι περισσότεροι εξ αυτών τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Το ματς

Με τους Βιλντόζα, Γκραντ, Γκριγκόνις, Μαντζούκα και Αντετοκούνμπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός AKTOR την αναμέτρηση με την Καρδίτσα και οι «πράσινοι» έκαναν δυναμικό ξεκίνημα με 9-5 στο 3’, θέλοντας από νωρίς «χτίσουν» μια διαφορά.

Βιλντόζα και Αντετοκούμπο είχαν αναλάβει δράση και σε συνδυασμό με την άμυνα έφεραν το σκορ σε διψήφια διαφορά (20-10) στο 7’ και στο 1:35 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Αταμάν έβαλε τον Σαμοντούροφ και έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 29-14.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και στο 13’ το σκορ έφτασε στο +20 (40-20), μιας και η Καρδίτσα δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτόν το ρυθμό.

Παρόλα αυτά τα τρίποντα του Καμπερίδη μείωσαν το σκορ σε 44-28 στο 18’, μιας και οι τελευταίες επιθέσεις του Τριφυλλιού ήταν αρκετά βιαστικές, αλλά οι ¾ βολές των Σλούκα και Αντετοκούνμπο επανέφεραν την τάξη και έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 47-28.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι μια ώρα αρχύτερα και το έδειξε με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όπου ο Αντετοκούνμπο με προσωπικές προσπάθειες και το τρίποντο του Βιλντόζα ανέβασαν τη διαφορά στο +22 (54-32) στο 23′.

Οι «πράσινοι» συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό με τη second unit να τα πηγαίνει εξαιρετικά, μιας και η πλειονότητα άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και έδειξαν πως μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερο χρόνο στην  Euroleague και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 64-41.

Το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και να κρατά το σκορ εύκολα πάνω από τους 20 πόντους (68-42) στο 34′, με το Τριφύλλι να “χαλαρώνει” στα τελευταία λεπτά, χωρίς να κινδυνεύει και έτσι έκανε το 9 στα 9, παίρνοντας τη νίκη με 77-53.

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 47-28, 64-41, 77-53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ