today-is-a-good-day
19.9 C
Athens

Π.Γερουλάνος: Εθνικό θέμα το ιδιωτικό χρέος. Λύση η μεταρρύθμιση που προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Στο γεγονός πως το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων έχει πάρει διαστάσεις εθνικού προβλήματος, είτε από την πλευρά της κοινωνίας, είτε από την πλευρά της οικονομίας, επικεντρώθηκε κατά την πρωτολογία του στην ολομέλεια της Βουλής για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Α’ Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος.

 

«250.000 ακίνητα αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό μέχρι το 2026. Ξέρετε πόσα ακίνητα έχει για παράδειγμα ολόκληρη η Θεσσαλία; 270.000. Είναι σαν να εκποιούμε ολόκληρη τη Θεσσαλία σε μία πενταετία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

 

«Αντίθετα από άλλα εθνικά προβλήματα, το τι θα κάνουμε με αυτό είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση» συνέχισε ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας την αδήριτη ανάγκη για πραγματική μεταρρύθμιση στο ζήτημα, κάτι που σίγουρα δεν αποτελεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης:

 

«Σε μια εποχή που η χώρα και χρειάζεται και μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, ούτε η Κυβέρνηση δεν τολμά να ονομάσει αυτό το νομοσχέδιο μεταρρύθμιση. Διότι κάνει μερεμέτια σε ένα σπίτι που καθημερινά γκρεμίζεται. Και άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το ψηφίσουμε».

 

Ο υπεύθυνος του ΚτΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε για ακόμη μία φορά το πλέγμα της συνολικής μεταρρύθμισης στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης, και απευθυνόμενος στα Kυβερνητικά έδρανα είπε:

 

«Μήπως σας κούρασα; Είναι που ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν έχουμε προτάσεις. Όχι κ. Χατζηδάκη. Ποτέ, κανένα κόμμα στην αντιπολίτευση, δεν έχει συμπεριφερθεί τόσο υπεύθυνα και τόσο δημιουργικά, όσο το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Αντί να το πολεμάτε, εκμεταλλευτείτε το!»

 

«Το δικό μας μήνυμα δεν χρειάζεται κραυγές για να περάσει. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη ο κ. Χατζηδάκης «να τα ακούσει». Έχουμε ανάγκη να μας ακούσει.Για το καλό των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Διότι η δουλειά του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια μιλάει μόνη της», είπε, τονίζοντας πως οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αφορούν ανθρώπους και όχι τράπεζες. «Τι κοινό έχουν αυτές οι προτάσεις και τροπολογίες; Αφορούν ανθρώπους. Όχι τράπεζες. Αφορούν μικροοφειλέτες. Όχι επιχειρηματίες που θησαύρισαν πτωχεύοντας την εταιρεία τους. Αφορούν ανθρώπους που παλεύουν,κάποιοι επιτυχώς κάποιοι λιγότερο, που θέλουν να πληρώσουν και ελπίζουν ότι κάποιος, κάπου, κάποτε θα σκύψει στο πρόβλημά τους. Θα τους προσφέρει «μια ανάσα». Και εμείς αυτό προσπαθούμε και αυτό κάνουμε».

 

Ολοκληρώνοντας, ο Παύλος Γερουλάνος ενημέρωσε το σώμα για μία ευχάριστη είδηση αναφορικά με την κυρία Ειρήνη, την οδυνηρή περιπέτεια της οποίας ως εγγυήτρια σε κόκκινο δάνειο, είχε περιγράψει κατά την ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής:

 

«Θα κλείσω με μια ευχάριστη είδηση.Από τη Δευτέρα που έκανα την ομιλία μου, η Eurobank πήρε τηλέφωνο την κα Ειρήνη. Το τμήμα παραπόνων της τράπεζας, στο οποίο είχε υποβάλει αίτηση με τον δικηγόρο της τρεις φορές, απάντησε ότι τελικά θα στείλει τα χρήματα που δεν έβρισκε στην εισπρακτική εταιρία. Και έτσι η κα Ειρήνη δεν θα ταλαιπωρείται πια. Τουλάχιστον όχι για τα προβλήματα του χθες.Είναι εξαιρετικά σημαντικό και μπράβο τους. Όμως δεν είναι αυτός τρόπος να λύνονται τα θέματα. Δεν κάνουμε τη δουλειά μας αν λύνουμε μόνο το θέμα της κας Ειρήνης. Τα θέματα των δανειοληπτών πρέπει να λύνονται από ένα πλαίσιο το οποίο στηρίζει και τις τράπεζες και τους δανειολήπτες. Από μια μεταρρύθμιση που θα στηρίζει και την κοινωνία και την οικονομία. Και εμείς αυτό το πλαίσιο σας καταθέσαμε».

 

 

Και απευθυνόμενος στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ο Παύλος Γερουλάνος τον κάλεσε να ακούσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πραγματική μεταρρύθμιση στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και να σταματήσει με το «δεν γίνεται»:

 

 

«Ή ηγηθείτε της μεταρρύθμισης που ζητάει ο τόπος, ή ακολουθήστε εμάς και τη δική μας πρόταση, ή βγείτε από τη μέση. Είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσετε έτσι, θα φροντίσει για αυτό ο ελληνικός λαός. Στις επόμενες εκλογές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ