today-is-a-good-day
27.4 C
Athens

METRO: Αυξήσεις αποδοχών για τους εργαζομένους από 1/1/2024 – Στα 900 ευρώ ο κατώτατος

Σε αυξήσεις μισθών των εργαζομένων της προχωρά από την 1η Ιανουαρίου του 2024 η METRO ΑΕΒΕ, στην οποία ανήκει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ My market και η METRO Cash&Carry. Παράλληλα, ανεβάζει τις κατώτατες, μεικτές, συνολικές αποδοχές στα 900 ευρώ, για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, δηλαδή υψηλότερες κατά 15,4% σε σχέση με τον κατώτατο θεσμοθετημένο μισθό, ο οποίος ανέρχεται στα 780 ευρώ.  

Επιπλέον, η εταιρεία αυξάνει τα επιδόματα που αφορούν σε συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης και ειδικότητες στο δίκτυο καταστημάτων και στα κέντρα διανομής, ενισχύοντας έτσι το εισόδημα των εργαζομένων. Άλλωστε, τα σταθερά επιδόματα επηρεάζουν το 76% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, ενώ το 66% του συνόλου μπορεί να λαμβάνει έκτακτο bonus, βάσει επίτευξης στόχων.

Ταυτόχρονα, ανανεώνεται για άλλον έναν χρόνο η έκτακτη παροχή που δόθηκε πέρυσι και αφορά σε «Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Περιεχομένου Κατοικιών σε κίνδυνο», ετήσιας διάρκειας, με κάλυψη έως 3.000 ευρώ, με στόχο την προστασία της περιουσίας σε περίπτωση κλοπής ή φυσικών καταστροφών, για το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της METRO, το ποσό των συνολικών αυξήσεων και πρόσθετων παροχών της εταιρείας προς τους εργαζομένους της θα ξεπεράσει τα 14 εκατ. ευρώ για το 2024. 

«Αναγνωρίζοντας την προσφορά και επιβραβεύοντας την προσπάθεια των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, οι συγκεκριμένες αυξήσεις έρχονται να βελτιώσουν το επίπεδο αμοιβών και παροχών της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να στηρίζει τους ανθρώπους της διαχρονικά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ