today-is-a-good-day
23.4 C
Athens

Θα εξεταστεί το αίτημα της Haas για επανεξέταση του αποτελέσματος στο γκραν πρι των ΗΠΑ

Οι αγωνοδίκες του γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξετάσουν το αίτημα που κατέθεσε η ομάδα της Haas για επανεξέταση των αποτελεσμάτων του αγώνα της Φόρμουλα Ένα στο Όστιν, σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις των ορίων της πίστας, συμπεριλαμβανομένων αυτών στις οποίες υπέπεσε ο Άλεξ Άλμπον της Williams.

Ο Ταϊλανδός οδηγός, ο οποίος κατετάγη ένατος στο γκραν πρι, αναφέρθηκε στους αγωνοδίκες στη διάρκεια του αγώνα, επειδή φέρεται να βγήκε αρκετές φορές εκτός πίστας χωρίς βάσιμο λόγο στη στροφή 6. Όμως, τότε δεν έγιναν περαιτέρω ενέργειες, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις.

Τώρα, ωστόσο, θα αρχίσει την Τετάρτη μια διαδικασία που θα αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο θα εξεταστούν αποδείξεις σχετικά με το αν υπάρχει «ένα σημαντικό και σχετικά νέο στοιχείο, το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο στο μέρος που ζητά την επανεξέταση, τη στιγμή της εν λόγω απόφασης». Εάν οι αγωνοδίκες κρίνουν ότι ένα τέτοιο στοιχείο υπάρχει, τότε θα λάβει εν ευθέτω χρόνω χώρα το δεύτερο μέρος της εκδίκασης, το οποίο θα ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης. Εκτός από τις Haas και Williams, έχουν κληθεί να παρευρεθούν στην εξέταση οι Red Bull και Aston Martin.

Ο οδηγός της Haas, Νίκο Χούλκενμπεργκ, έμεινε οριακά εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας στον αγώνα του Όστιν. Μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων του Λιούις Χάμιλτον (σ.σ. είχε τερματίσει δεύτερος) και του Σαρλ Λεκλέρκ (έκτος), ο Γερμανός κατετάγη ενδέκατος, έχοντας τερματίσει λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Αμερικανό Λόγκαν Σάρζεντ με τη δεύτερη Williams.

Ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, η Haas είναι δέκατη και τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 12 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την ένατη Alfa Romeo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ