today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα θέλει να εργαστεί με την Αίγυπτο για τη σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνάντησής του στο Πεκίνο με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, Μουστάφα αλ-Μαντμπούλι, πως η Κίνα επιθυμεί να «φέρει» περισσότερη «σταθερότητα» στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με επίσημο κινεζικό μέσο ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις του αρχηγού του κινεζικού κράτους έγιναν στο πλαίσιο του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Η Αίγυπτος συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία ελέγχεται από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

«Η Κίνα είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Αίγυπτο σε διάφορους τομείς (…) και να εργασθεί μαζί της ώστε να φέρει περισσότερη βεβαιότητα και σταθερότητα στην περιοχή και στον κόσμο», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ απευθυνόμενος στον φιλοξενούμενό του, σύμφωνα με τη δημόσια κινεζική τηλεόραση CCTV.

«Η Κίνα και η Αίγυπτος είναι καλοί φίλοι οι οποίοι συμμερίζονται τους ίδιους στόχους και έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και είναι επίσης καλοί εταίροι που εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη και την κοινή ευημερία», δήλωσε ο Σι.

«Η διεθνής και περιφερειακή κατάσταση γνωρίζει αυτή τη στιγμή βαθιές και περίπλοκες αλλαγές».

Η Κίνα είναι επίσης διατεθειμένη να εργασθεί με την Αίγυπτο για να «διαφυλάξουν από κοινού τη διεθνή ισονομία και δικαιοσύνη καθώς και τα κοινά συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών», πρόσθεσε ο Σι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ