today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Η ΠτΔ παρέστη στις εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Θάσου

Την ανάγκη να αποτίνουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Θάσο που επικέπτεται και όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έγινε εγκάρδια δεκτή από τους κατοίκους του νησιού και χθες το βράδυ ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Θάσου. Σήμερα το πρωί παρέστη την πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου προεξέχοντος του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Ακολούθως, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και αμέσως μετά παρακολούθησε την παρέλαση στην κεντρική παραλιακή οδό της πρωτεύουσας του νησιού, το Λιμένα.

Σε δήλωσή της αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης τόνισε ότι «πριν από 111 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου 1912, το πολεμικό μας ναυτικό απελευθέρωσε την Θάσο από τον οθωμανικό ζυγό και η χώρα μας έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την εθνική ολοκλήρωση. Τιμάμε σήμερα τους προγόνους μας, που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και αγωνίστηκαν με θυσίες και στερήσεις για την ενσωμάτωση της νήσου στη μητέρα πατρίδα. Το παράδειγμά τους θα μας εμπνέει πάντα και θα μας εμψυχώνει».

Αμέσως μετά το πέρας τη παρέλασης η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε και την κανονιοφόρο «ΤΟΛΜΗ» που κατέπλευσε στο λιμάνι της Θάσου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 111η επετείου απελευθέρωσης του νησιού του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ