today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Προπόνηση ενόψει Μπάγερν για τον Παναθηναϊκό!

Παίζοντας όσο έπρεπε στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει ιδανική πρεμιέρα στη Basket League, επικρατώντας του Αμαρουσίου με 82-71, κάνοντας μια δυνατή προπόνηση ενόψει του αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου την ερχόμενη Πέμπτη (12/10) στο ΟΑΚΑ.

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε συνεχές rotation, χρησιμοποιώντας παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής και τον δικαίωσαν. Μαντζούκας με 12π., Γκριγκόνις με 11π και Βιλντόζα – Λεσόρ με 12π και 10π οι πρώτοι σκόρερ για το Τριφύλλι, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τη μίνι σύρραξη των Αντετοκούνμπο και Λούκοβιτς και την αποβολή τους.

Το ματς

Με τους Σλούκα, Γκάι, Γκριγκόνις, Μαντζούκα και Μπαλτσερόφσκι ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός με το Μαρούσι και στο 3’ οι «πράσινοι» είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα με 7-4, αλλά ήταν αρκετά… αναιμικοί και επέτρεπαν στους φιλοξενουμένους να βρίσκουν αρκετούς διαδρόμους μέσα στη ρακέτα.

Ο μόνος που ήταν «εντός» παιχνιδιού ήταν ο Γκριγκόνις, ο οποίος είχε 3/3 τρίποντα και κρατούσε το Τριφύλλι μπροστά στο σκορ (13-11) στο 6’, αλλά η «τρύπα» στο ζωγραφιστό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και επέτρεπε στην ομάδα των βορείων προαστίων να κοιτά στα μάτια τους γηπεδούχους.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν ισόπαλο (16-16) σε μια πολύ μέτρια περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκτός ρυθμού και αυτό το εκμεταλλεύθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο οι νεοφώτιστοι.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου, με τους «πρασίνους» να ανεβάζουν για πρώτη φορά το σκορ στο +6 (23-17) στο 13’ από το τρίποντο του Καλαϊτζάκη, αλλά ήταν φανερό πως η πλειονότητα των παικτών του Αταμάν ήταν εκτός παιχνιδιού.

Όμως από κει και μετά ο Μαντζούκας «ξεμπούκωσε» και με σερί πόντους έκανε το 29-21 στο 15’, φτάνοντας μάλιστα τους 9 πόντους με 2 τρίποντα και για πρώτη φορά έφτασε η διαφορά σε διψήφια επίπεδα από τον Αντετοκούνμπο.

Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει έναν ρυθμό, αλλά για μία ακόμα φορά οι βολές αποτελούσαν «πληγή» με μόλις 58% (7/12) και στο 17’ ήταν στο +11 (36-25) και ο Αταμάν δοκίμαζε συνέχεια παίκτες και σχήματα και έτσι το ημίχρονο έληξε με το Τριφύλλι να πιέζει σε άμυνα και επίθεση και να προηγείται με 45-29, τρέχοντα ένα 11-4 σερί στο τελευταίο τρίλεπτο.

Με συνεχόμενα λάθη και από τις δύο ομάδες άρχισε η τρίτη περίοδος και τον Μπαλτσερόφκι να είναι καυτός και να ανεβάζει το σκορ στο +22 (51-29) στο 22’ και ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι, μιας και η πίεση στην άμυνα έφερνε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Ήταν χαρακτηριστικό πως στο 25’ η διαφορά είχε φτάσει στο +28 (61-33), με τον Βιλντόζα να παίρνει πρωτοβουλίες και να φτάνει στους 10π., ενώ πολύτιμές βοήθειες έδωσε και ο Μαντζούκας.

Το Τριφύλλι κρατούσε το ρυθμό και σε συνδυασμό με το γρήγορο παιχνίδι που είχε επιλέξει, παρά τα πολλά άστοχα τρίποντα, δεν επέτρεπε σε εύκολους πόντους το Μαρούσι, που προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά (63-43) στο 28’ με ένα επιμέρους 2-10 και το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 69-45 με buzzer beater σουτ από τα 6.75 του Μωραΐτη.

Το παιχνίδι είχε πάρει το δρόμο του και το μόνο άγνωστο ήταν το τελικό σκορ. Ο Αταμάν έβαλε στο ματς και τον Σαμοντούροφ και έτσι χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και στο 33′ η διαφορά άγγιξε ξανά τους 24 (74-47).

Όμως σε ανύποπτη στιγμή του ματς υπήρξε σύρραξη των παικτών, ανάμεσα στον Κώστα Αντετοκούνμπο και τον Λούκοβιτς, αλλά άμεσα η κατάσταση εκτονώθηκε, με τους διαιτητές να τους αποβάλουν και τους δύο και μετά από σχεδόν τρία λεπτά ξεκίνησε το ματς.

Όπως ήταν λογικό ο ρυθμός χάλασε, μιας και οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν αρκετά νευρικοί, αλλά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις και ροκάνισαν τη διαφορά (80-62) στο 27′ με ένα επιμέρους 6-15, καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν υπερβολικά άστοχοι και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, με τον Λεσόρ να είναι σε… άλλο γήπεδο.

Παρόλα αυτά δεν άλλαξε κάτι περισσότερο και οι “πράσινοι” πήραν τη νίκη με 82-71 και να μπαίνουν με το δεξί στη φετινή Basket League, μετά από δύο σερί χρόνια που είχαν γνωρίσει την ήττα στην πρεμιέρα.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 47-29, 69-45, 82-71

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ