today-is-a-good-day
22.3 C
Athens

Φερστάπεν: «Δεν περίμενα να κάνω αυτό το ρεκόρ»

Ο Μαξ Φερστάπεν συνεχίζει το προσωπικό του… σόου και στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα, καθώς επικράτησε και στο Μόντρεαλ, πανηγυρίζοντας την τέταρτη διαδοχική του νίκη και έκτη στους οκτώ εφετινούς αγώνες. Ο Ολλανδός κάτοχος του τίτλου, οδήγησε την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, πετυχαίνοντας την 41η νίκη της καριέρας του, με την οποία έπιασε τον αείμνηστο Αϊρτον Σένα στην πέμπτη θέση της λίστας με τους πολυνίκες οδηγούς. Παράλληλα, χάρισε στη Red Bull την 100η νίκη της στη Φόρμουλα Ενα.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, οι τρεις «πιλότοι», που ανέβηκαν στο βάθρο, δήλωσαν:

Μαξ Φερστάπεν (Red Bull): «Δεν ήταν εύκολος αγώνας γιατί ήταν πολύ δύσκολο να φέρουμε τα ελαστικά στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Αλλά στο τέλος κερδίζοντας ξανά, κερδίζοντας έναν 100ο αγώνα για την ομάδα, είναι καταπληκτικό. Δεν περίμενα να φτάσω σε αυτόν τον αριθμό και να βρεθώ με τέτοιου είδους ρεκόρ. Περίμενα αυτό που ζήσαμε σήμερα με τα ελαστικά και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι διαφορές από τους αντιπάλους μας, δεν είναι τόσο μεγάλες, αλλά νικήσαμε και αυτό είναι το σημαντικό».

Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin): «Ελπίζαμε να είμαστε σε θέση να ανταγωνισθούμε λίγο περισσότερο την Red Bull, αλλά χάσαμε επίσης μια θέση στην αρχή με τον Λιούϊς (σ.σ. Χάμιλτον) και ήταν περισσότερο μια μάχη με την Mercedes που επιτέθηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν υπήρχε ούτε ένας γύρος όπου μπορούσα να χαλαρώσω. Στην αρχή, είχα λίγο περισσότερο ρυθμό και στο τέλος ήταν ο Λιούϊς, που είχε περισσότερο από εμένα. Ελπίζω να ασκήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον Μαξ (σ.σ. Φερστάπεν) στον επόμενο αγώνα».

Λιούις Χάμιλτον (Mercedes): «Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς. Οι Aston Martins έκαναν άλλο ένα βήμα αυτό το Σαββατοκύριακο με την εξέλιξη τους. Το βάθρο στο Μόντρεαλ είναι πάντα υπέροχο. Είναι τιμή να είμαι στο βάθρο με αυτούς τους δύο μεγάλους πρωταθλητές και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό το παιχνίδι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ