today-is-a-good-day
15.9 C
Athens

Συμφώνησε για την πώληση των Χόρνετς ο Τζόρνταν

Μετά από 13 χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν ετοιμάζεται να κλείσει τον κύκλο του ως ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ESPN, Εϊντριαν Βοϊναρόφσκι, ο “Air” βρίσκεται στο τελικό στάδιο πώλησης της ομάδας σε ένα γκρουπ επιχειρηματιών, στο οποίο ηγούνται ο ως τώρα μικρομέτοχος των Χόρνετς, Γκέιμπ Πλότκιν, και ο Ρικ Σναλ, ο οποίος μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο των Ατλάντα Χοκς.

Προκειμένου να υλοποιηθεί η διαφαινόμενη συμφωνία, θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» το συμβούλιο των ιδιοκτητών των ομάδων του NBA και μέχρι τότε ο Τζόρνταν θα συνεχίσει να επιβλέπει τη λειτουργία της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του επικείμενου (22/6) ντραφτ, στο οποίο η Σάρλοτ επιλέγει στο Νο2. Σύμφωνα με τις πηγές της λίγκας, τις οποίες επικαλείται ο Βοϊναρόφσκι, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Τζόρνταν θα διατηρήσει ένα μικρό μερίδιο μετοχών.

Ο θεωρούμενος ως κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της Σάρλοτ το 2010, αντί 275 εκατ. δολαρίων. Το 2020 πούλησε ένα μέρος αυτών των μετοχών στον Πλότκιν και τον Ντάνιελ Σούντχαϊμ, αλλά διατήρησε την πλειοψηφία.

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει οι αριθμοί πίσω από την επικείμενη συμφωνία, είναι βέβαιο ότι ο Μάικλ Τζόρνταν θα εξασφαλίσει πολύ μεγάλο όφελος, αφού η αξία των ομάδων του NBA έχει «εκτοξευθεί» τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω του γιγαντιαίου τηλεοπτικού συμβολαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ