today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Επίσκεψη Γ.Πατούλη στον δήμο Δάφνης-Υμηττού

Επίσκεψη στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού και επόπτευση στα χρηματοδοτούμενα με 14,5 εκ. ευρώ, έργα από την Περιφέρεια, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ενώ σε συναντήσεις του με τον δήμαρχο Α. Μπινίσκο, εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε για τις περαιτέρω ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο περιφερειάρχης μετέβη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, όπου παρακολούθησε τη Θεατρική παράσταση «Ποιος Παγίδεψε την ΠένυΚιλλίνη», η οποία διοργανώθηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, για την εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν η διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή καθώς και η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών-Λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπειών Ε. Γιαμαρέλλου και η συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Ν. Παπαθανασοπούλου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας εκστρατείας ενημέρωσης που υλοποιεί το Δίκτυο σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ακολούθως ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια όπως: Η ανάπλαση στο Ιστορικό Κέντρο Δάφνης, η τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων στην πλατεία Καλογήρων, ενώ είχε συνάντηση εργασίας με τον δημαρχο Α. Μπινίσκο στο δημαρχείο, παρουσία στελεχών του Δήμου. Επίσης, επισκέφθηκε τη Γωνιά Ανακύκλωσης στο Παλαιό δημαρχείο Υμηττού και ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης του πολιτιστικού χώρου «Μελίνα Μερκούρη» στο Θέατρο Βράχων.

Ακόμη μετέβη στα γραφεία της Φιλοζωικής Εταιρείας Υμηττού όπου συνεχάρει την πρόεδρο της Πενταμελούς Επιτροπής Γεωργία Σκιαδοπούλου για την προστασία των αδέσποτων και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης, όπου συναντήθηκε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γ. Δημόπουλος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή, στενοί συνεργάτες και υποψήφιοι με το συνδυασμό του κ.α.

Στο δημαρχείο ο κ. Μπινίσκος τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία, εστίαζοντας στις ανάπλασεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, στα έργα αναβάθμισης στο θέατρο Βράχων, επισημαίνοντας πως με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια, το ιστορικό θέατρο έχει ισχυροποιήσει την ξεχωριστή πολιτιστική του ταυτότητα, αλλά και στις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ανακύκλωσης οι οποίες, όπως ανέφερε, αφήνουν σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «κλειδί» για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων την αρμονική συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. Αναφερόμενος στα σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια εστίασε στην δημιουργία αθλητικών χώρων σε σχολεία στη βάση της προγραμματικής σύμβασης ύψους 3 εκ. Ε, που υπεγράφη πρόσφατα, στις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων, στα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Δάφνης προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, αλλά και στα έργα που έγιναν στο θέατρο Βράχων, το οποίο πλέον φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας.

«Σταθερός μας στόχος να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, είτε από ίδιους πόρους είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε μέσω ΥΜΕΠΡΡΑΑ, προκειμένου να υλοποιούμε έργα που σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την πρόοδο. Η δύναμη μας κρύβεται στο «εμείς» γι΄αυτό και στην προσπάθεια μας να ανεβάσουμε την Αττική ακόμα πιο ψηλά, οι πολυτιμότεροι μας σύμμαχοι είναι οι Δήμοι και ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού είναι πολύτιμος συνοδοιπόρος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις ανακύκλωσης και στην υλοποίηση του προγράμματος 200 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση δωρεάν στους δήμους εξοπλισμού και απορριμματοφόρων οχημάτων συλλογής βιοαποβλήτων.

Επισκέφτηκε τα υπό εξέλιξη έργα όπως την ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου εκτελούνται εργασίες σχετικά με: Διεύρυνση πεζοδρομίων, με ράμπες και ενδείξεις, αντιολισθικη πλακοστρωση διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, ομοιόμορφο φωτισμό τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και εμπλουτισμού του πράσινου

Στο 7ο Δημοτικό, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη θεατρική παράσταση την οποία χρηματοδότησε η Περιφέρεια για την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς την ορθή χρήση των αντιβιοτικών επεσήμανε “Δυστυχώς η Ελλάδα ανήκει στην κατηγορία των χωρών που τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε τη νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για όλους τους πολίτες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ