today-is-a-good-day
17.2 C
Athens

Μήνυμα του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

«Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Προσθέτει όμως: «Ξέρουμε τις αντιξοότητες μέσα στις οποίες καλούνται να δώσουν μια από τις σημαντικότερες μάχες της ζωής τους: τα συστήματα του επιτελικού κράτους καταρρέουν από “κυβερνοεπιθέσεις”, το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται συστηματικά και οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση είναι όλο και πιο έντονοι με την προώθηση των κολεγίων της συμφοράς και τη θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια για τα οποία η άρχουσα τάξη που κυβερνάει αδιαφορεί, καθώς στέλνει τα παιδιά της από το International Baccalaureate κατευθείαν στο εξωτερικό».

Παραλλήλως, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, «συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να παλεύουμε και να απαιτούμε γι’ αυτά τα παιδιά, δωρεάν πρόσβαση και χωρίς διακρίσεις, στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ένα πανεπιστήμιο εμπλουτισμένο με νέο ανθρώπινο δυναμικό που με προσήλωση στη διδασκαλία και την έρευνα θα μορφώνει, θα εκπαιδεύει και θα διαπαιδαγωγεί. Η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να είναι ελεύθερη για όλες και όλους, χωρίς ταξικά, κοινωνικά, φυλετικά, εθνοτικά, γεωγραφικά ή οποιαδήποτε άλλα κριτήρια», πιστεύει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Και επειδή, καταλήγει, «στη συντριπτική της πλειονότητα η ελληνική κοινωνία που έχει υποφέρει βαθιά από φαινόμενα παραγοντισμού, οικογενειοκρατίας και ευνοιοκρατίας, θεωρεί τις πανελλήνιες εξετάσεις τη μόνη αντικειμενική αξιολόγηση που υπάρχει. Μέλημά μας είναι να διαφυλάξουμε οποιοδήποτε σύστημα προτείνεται, όπως αυτά που αντλούν την έμπνευσή τους από το σύστημα του GCSE ή του SAT, ώστε να περιβληθούν με την εμπιστοσύνη που έχουν σήμερα οι πανελλήνιες».

Εν τω μεταξύ, το δικό του μήνυμα, μέσω της εφαρμογής του tik – tok, έστειλε στους μαθητές και τις μαθήτριες ο Γιάνης Βαρουφάκης: «Στα παιδιά που ρίχνεστε στην μάχη των Πανελληνίων μια μόνο λέξη από εμένα: “Κουράγιο”. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά θυμάμαι τη φοβερή αγωνία… Ποτέ πριν ή μετά δεν ένιωσα τέτοια αγωνία. Νιώθεις ότι η ζωή σου παίζεται κορώνα γράμματα σε μια, δυο, τρεις, τέσσερις, πέντε μέρες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε από εμένα είναι να σας πω ότι “Δεν είναι έτσι”, ότι “Θα υπάρχουν άλλες ευκαιρίες”. Τα ξέρετε αυτά, αλλά ας τα αφήσουμε. Καλή επιτυχία! Αξίζει ο αγώνας σου να μπεις σε αυτό το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αφού μπεις, αξίζει να το στηρίξεις κόντρα σε μια εξουσία που θέλει να το μετατρέψει σε ένα άθλιο ΙΕΚ. Αλλά γι’ αυτά αργότερα… Τώρα… Βαθιές ανάσες, Κουράγιο, Δύναμη, Επιτυχία!», καταλήγει το μήνυμα του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ