today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Μελισσανίδης: «Ό,τι ζητήσει ο προπονητής… »

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε για όλους και για όλα στο σημερινό γεύμα που παρέθεσε σε εκπροσώπους του Τύπου. Μπορεί ως φράση να ακούγεται… κλισέ, όμως αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάτι που να περιγράφει με καλύτερο τρόπο όσα ειπώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 29/5 στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Ο ηγέτης της ΑΕΚ, που μετά την κατάκτηση του ντάμπλ και την κατασκευή του νέου γηπέδου είναι πλέον μια προσωπικότητα με μυθικές διαστάσεις για την Ιστορία του συλλόγου, αναφέρθηκε στο «αύριο» της ομάδας εκδηλώνοντας ξεκάθαρα την επιθυμία αλλά και την πεποίθηση ότι η ομάδα αυτή μπορεί να διακριθεί και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, σημαντικό μέρος της ομιλίας του αφορούσε το νέο project στα Σπάτα, η ΑΕΚ City που θα απλώνεται σε μία έκταση 100 στρεμμάτων. Επίσης, αναφέρθηκε σε μεταγραφές, είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί ο Πινέδα, ότι «δεν πωλείται» ο Λιβάι Γκαρσία. Μίλησε για τα δύο μουσεία στην «Αγιά Σοφιά» που οσονούπω θα ανοίξουν τις πύλες του, ενώ επιτέθηκε δριμύτατα στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά ξεκινώντας την ομιλία του ο «Τίγρης» δήλωσε:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι, μετά από τόσα χρόνια αυτή η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θέλω να σας πω τα νέα πλάνα μας. Τα άμεσα πλάνα. Ότι ζητήσει ο προπονητής θα το κάνουμε. Τέσσερις – Πέντε μεταγραφές. Διότι αυτή η ομάδα μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη.

Ο νέος μας στόχος είναι το ΑΕΚ City. Το μοναδικό αθλητικό κέντρο με 100 στρέμματα. Και μετά το γήπεδο, θα επενδύσουμε στο αθλητικό μας κέντρο. Και σήμερα θα σας δείξουμε τα σχέδια μας. Θέλω να πιστεύω πως όπως πετύχαμε το γήπεδο μας, θα πετύχουμε και το αθλητικό μας κέντρο. Το 2013 παραλάβαμε ένα αθλητικό κέντρο με δυο γήπεδα που είχε και ένα κτίριο. Και ένα πάρκινγκ. Αυτό ήταν.

Το 2014 φτιάξαμε ένα τρίτο γήπεδο για τις Ακαδημίες, κερκίδες και επεκταθήκαμε και στο κτίριο. Και το κυριότερο ότι βγάλαμε όλες άδειες που δεν υπήρχαν. Ενώ το αθλητικό κέντρο άνηκε στην τράπεζα. Και τα στρέμματα από 45, έγιναν 100. Φτιάξαμε το Σεραφείδειο με τις δυο κερκίδες και θα φτιάξουμε και την Τρίτη στην βόρεια πλευρά και χώρους πάρκινγκ. Το γήπεδο είναι ΟΥΕΦΑ 2 και είμαστε η μοναδική ομάδα που η δεύτερη ομάδα μας, έχει γήπεδο ιδιόκτητο. Και το γήπεδο αυτό θα το δηλώνει και η πρώτη ομάδα, ως δεύτερη έδρα.

Στην βόρεια πλευρά πάνω από το Σεραφείδειο, είναι ιδιόκτητος χώρος της ΠΑΕ και εκεί θα φτιάξουμε τα σχέδια μας. Εκεί θα γίνει το ΑΕΚ Sport City. Ήταν ένας στόχος, ένα όνειρό μου. Θα φτιάξουμε δυο νέα γήπεδα για τις Ακαδημίες, πισίνα και γήπεδα τένις και ένας πεντάστερο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο θα έχει ισόγειο και δυο ορόφους. Θα είναι φτιαγμένο από πέτρα. Στο ισόγειο θα υπάρχουν όλα τα facilities. Στον πρώτο όροφο θα έχει 24 δωμάτια και δυο σουίτες, θα είναι για τα παιδιά των Ακαδημιών. Και ο δεύτερος όροφος με 20 δωμάτια και δυο σουίτες, θα είναι για την πρώτη ομάδα.

Αυτό το καινούργιο μας στοίχημα. Διότι μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλώσει. Έτυχε αυτό να συμπέσει με μια ευχάριστη εποχή και δυο κύπελλα. Το πιστεύω πολύ και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει».

Στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις και απάντησε: 

–  Για το κόστος της επένδυσης
«Ότι μπαίνεις για να κάνεις τέτοια σχέδια, η θεωρία με την πράξη έχει διαφορά. Και για το γήπεδο μου έλεγαν άλλα και στοίχισε άλλα. Όσο και αν στοιχίσει όμως, θα το κάνουμε».

–  Για το πότε αυτό το πρότζεκτ θα είναι έτοιμο
«Ήδη έχουμε ξεκινήσει για την άδεια. Εκτιμώ πως σε δυο χρόνια θα έχουμε τελειώσει»

–  Για το πως βίωση την πρώτη σεζόν στο νέο της γήπεδο
«Τώρα που δεν παίζει η ΑΕΚ μου λείπει. Θέλω να έρχομαι. Κάτι έχει αυτό το γήπεδο. Κάτι έχει. Έτυχε να έχουμε και καλή ομάδα. Ένα λάθος έκανα. Αντί για πανί στο στέγαστρο, έπρεπε να βάλω κεραμίδι»

–  Για τα ζητήματα που υπήρχαν στο γήπεδο
«Ήταν πρώτη χρονιά. Είδαμε τι έγινε. Θα είμαστε πολύ σκληροί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν απ’ αυτούς του μπαχαλάκηδες να κάνουν αυτά που έκαναν. Ήδη αλλάξαμε τα πλέξι γκλας. Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όλα τα κενά που βρήκαμε. Έχουν γίνει λάθη, αλλά όλα θα τα μαζέψουμε και όλα θα μπουν στον σωστό τον δρόμο. Να σας πω κάτι που δεν ξέρετε. Είναι το μόνο γήπεδο, που δεν υπάρχει αστυνομία όταν παίζει η ΑΕΚ. Αυτό κάτι λέει. Όταν πας να περάσεις, δεν υπάρχει έλεγχος από την αστυνομία. Αυτό κάτι λέει».

–  Για όσους έμπαιναν δωρεάν στο γήπεδο και πως θα προστατευτεί η ΑΕΚ
«Ότι και να είδαμε στην πρώτη χρονιά, θα τα διορθώσουμε. Θα είμαστε πολύ σκληρή, που δεν πάει το μυαλό. Ήδη αυτός που έριξε την φωτοβολίδα θα έχει τεράστιες συνέπειες και ποινικές. Και ήδη έχουν γίνει οι διαδικασίες και δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο. Και όσοι ανάβουν τα βεγγαλικά θα πρέπει να σταματήσουν. Έχουν ένα υπερσύγχρονο σύστημα με κάμερες. Ή θα σεβαστούν αυτό που φτιάξαμε ή θα έχουν τις κυρώσεις από το νόμο. Δεν θα κάνω πίσω σ’ αυτό».

–  Για το αν αυτή η χρονιά, ήταν αυτό που ονειρευόταν
«Το 2013 όταν ανέλαβα την ΑΕΚ, που είχα την ηθική υποχρέωση να το κάνω, ξέρετε τι γινόταν. Στο μυαλό μου είχα πάντα πως αν αυτή η ομάδα κάνει γήπεδο, έχει προοπτική. Τελικά το κάναμε το γήπεδο, η ΑΕΚ έχει προοπτική και νομίζω πως ότι είχα στο μυαλό μου, το πετύχαμε όλοι μαζί και είμαι χαρούμενος γι αυτό».

–  Για το ποια είναι τα επόμενα όνειρα για την ΑΕΚ και στο αγωνιστικό κομμάτι
«Να δούμε την ΑΕΚ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Να δούμε την ΑΕΚ να έχει διακρίσεις σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Ότι χρειάζεται θα το κάνουμε. Ότι ζητήσει ο προπονητής θα το κάνουμε. Είμαστε και τυχεροί που πέσαμε σε φλέβα χρυσού στον Αλμέιδα, διότι ας μην κρυβόμαστε, αυτός είναι ο πρωταγωνιστής. Η διοίκηση είναι δίπλα. Του έχω πει πως ότι πεις είναι νόμος. Πιστεύω πως θα ενισχύσουμε την ομάδα και αυτή η ομάδα μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη. Στόχος αυτής της ομάδας είναι διάκριση».

–  Για το αν έχει συζητήσει με τον Αλμέιδα το πλάνο για το ΑΕΚ city
«Φυσικά και το έχουμε συζητήσει. Παρακολουθεί και ο Αλμέιδα τις Ακαδημίες και έχει σκέψεις και σχέδια».

–  Για το αν θέλει να φτιάξει μια ομάδα όπως το ’90 με συνεχόμενα πρωταθλήματα
«Φέτος η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Και θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Και θέλω να πως ότι και το ποδόσφαιρο έχει φτιάξει. Πιστεύω όμως πως το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο που περνάει, γίνεται ακόμα καλύτερα. Ο πρωταθλητής κάποτε έβαινε τον Νοέμβρη. Τώρα βγήκε τελευταία αγωνιστική. Αυτό τα λέει όλα».

–  Για το εάν ενοχλήθηκε για όσα ειπώθηκαν εναντίον της ΑΕΚ
«Τι να με ενοχλήσει, όταν ακούω Μάπετ Σόου. Μάπετ Σόου ήταν αυτό. Εγώ ξέρω το ποδόσφαιρο και αγαπάω το ποδόσφαιρο. Σε τέσσερα παιχνίδια δεν κέρδισαν στην έδρα τους και φταίει πως τους κολλήσαμε κόβιντ. Ποιος είπε πως είχε κόβιντ η ΑΕΚ. Τι είναι αυτά; Μάπετ Σόου»

–  Για την παραμονή του Πινέδα
«Ο Πινέδα δεν είναι δικός μας. Θα γίνει προσπάθεια. Αν δεν μπορέσουμε, θα βρούμε, τον άλλον Πινέδα. Συνεχίζουμε».

–  Για την σύγκριση της τωρινής ΑΕΚ μ’ αυτή του ‘90
«Η ομάδα του 90 έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Είχε κτιστεί σιγά – σιγά. Θέλω να πιστεύω πως και η σημερινή ΑΕΚ, σ’ άλλες εποχές που είναι τελείως διαφορετικές, χαίρεσαι να την βλέπεις. Την ΑΕΚ φέτος χαιρόμουν να την βλέπω. Πολλά χρόνια είχα να δώ τέτοια ΑΕΚ. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, τι να κάνουμε. Βγήκαν οι μεταγραφές, βγήκε ο προπονητής, είναι το γήπεδο. Μην νομίζετε, είναι και το γήπεδο. Έχει μαγεία εδώ μέσα. Αν αμολήσω το… πνεύμα, θα κοιμηθείτε όλοι. Κανείς δεν γλιτώνει εδώ μέσα».

–  Για την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο
«Η ομάδα η δική μας, δεν θα ασχοληθεί μ’ αυτά. Όποιο σχολιάζει, είναι γραφικός. Μάπετ σόου. Τους φταίει το ποδόσφαιρο; Μάπετ σόου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί κάποια στιγμή να έχω κάνει και εγώ λάθη, αλλά πάντα αγωνιζόμουν και αγωνίζομαι για να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο με πριν δέκα χρόνια. Κάποτε λέγανε φτιάξτε ομάδα. Τώρα λέμε και εμείς άντε φτιάξτε ομάδα. Βγήκαν και είπαν έχουμε παραρτήματα.

Ποια παραστήματα; Έχει η ΑΕΚ παραρτήματα; Αυτοί που τα λένε έχουν παραρτήματα. Αλλά και τα δυο που είχαν και τα δυο φουντάρανε. Και κάτι ακόμα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες ομάδων και δεν έχουν ιδέα τι να πει ποδόσφαιρο. Επειδή έχεις χρήματα, νομίζεις πως ξέρεις από ποδόσφαιρο. Πεπόνια είναι, κανονικά. Φτιάξαμε γήπεδο, φτιάξαμε αθλητικά κέντρα. Πήραμε 20 εκατομμύρια από την Περιφέρεια. Αυτά είναι όλα. Ας βρεθεί κάποιος να μας πει κάτι άλλο. Εμείς είμαστε Τζαμπασοφιά; Που φτιάξαμε ένα γήπεδο μόνοι μας και φτιάξαμε ένα γήπεδο στολίδι. Το να είσαι κακομαθημένος από μικρό παιδί είναι κακό πράγμα. Αλλά θα τους… βάλω σε τάξη».

–  Για τον τελικό του κυπέλλου και αν κάποτε θα γίνει με κόσμο
«Πρέπει να γίνει. Αλλά εδώ είναι και ευθύνη της πολιτείας. Να πάρει μέτρα. Αυτά που χρειάζονται»

–  Για το εάν είναι ευχαριστημένος από την Πολιτεία και από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη
«Ο Αυγενάκης είναι ο χειρότερος υπουργός αθλητισμού, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα και πήρε κύπελλο και δεν έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Και δεν μιλάω κομματικά καθόλου. Κάνει τεράστια ζημιά στον Μητσοτάκη. Είναι υπάλληλος κανονικός. Και αν θέλει να μου κάνει μήνυση για να το αποδείξω.»

–  Για τα δυο μουσεία στο νέο γήπεδο
«Το ένα μουσείο το προσφυγικό είναι σχεδόν έτοιμο. Και αυτό που υπεύθυνα μπορώ να πω και για τα δυο μουσεία, πως όποιος βγαίνει θα κλαίει. Το ποδοσφαιρικό μουσείο της ΑΕΚ, θα είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Και πιστεύω θα είναι έτοιμα μέχρι και το τέλος του χρόνου»

–  Για το ποιόν παίκτη έχει αδυναμία
«Σ’ όλους έχω αδυναμία. Λίγο περισσότερο στον Πέτρο Μάνταλο. Και θα σας πω γιατί. Διότι όταν η ΑΕΚ ήταν στην Γ’ εθνική και τον κυνηγούσαν και οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι μας, υπέγραψε στην ΑΕΚ. Και έκανε και δυο χιαστούς και έχει ακούσει και του κόσμου τις σαχλαμάρες. Είναι σπουδαίος παίκτης και σπουδαίο παιδί».

–  Για το ενδεχόμενο πώλησης του Γκαρσία
«Ο Γκαρσία δεν πωλείται. Θα τον χαρούμε εμείς και βλέπουμε. Τώρα που θα τον χαρώ, θα τον πουλήσω; Τα πάντα στη ζωή είναι τα λεφτά; Δεν πωλείται. Θα παίξουμε Ευρώπη και μετά θα δούμε».

–  Για το σχέδιο Μπένετ για να μειώσει διαιτητές
«Η ΑΕΚ δεν ασχολείται με την διαιτησία. Το τι θα κάνει ο Μπένετ ας τα βρει με την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Τι να κάνει και η διαιτησία σήμερα; Θα κάνει λάθη. Παίξαμε και εμείς με τον ΠΑΟΚ και μας ακυρώσαν ένα γκολ και δεν ξέραμε γιατί. Θα γίνουν και λάθη και στους διαιτητές. Αλλά η διαιτησία έχει φτιάξει. Δεν μπορώ όμως να βλέπω διαιτητές να βγαίνουν στα κανάλια με… παπιγιόν και με βαρύ όνομα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ