today-is-a-good-day
19.6 C
Athens

Ουκρανία: Το «Σώμα Ρώσων Εθελοντών» ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση στο Μπέλγκοροντ συνεχίζεται – Διαψεύδει τα περί απωλειών

Ο ανταποκριτής των Financial Times στο Κίεβο Κρίστοφερ Μίλερ μετέδωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αρχηγό του «Σώματος Ρώσων Εθελοντών» Ντενίς Νικίτιν, που ήταν γνωστός κατά το παρελθόν ως ακροδεξιός εξτρεμιστής, ο οποίος όπως ο Μίλερ λέει «είχε καλή διάθεση και δεν ακουγόταν καθόλου έτσι σαν να είχαν εξοντωθεί 70 μαχητές του (όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας)». Επίσης ο Νικίτιν δήλωσε ότι η επιχείρηση στο Μπέλγκοροντ συνεχίζεται.

Αργότερα σε συνέντευξή του στη διεθνή υπηρεσία του BBC ο Μίλερ ανέφερε ότι τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι μαχητές, διαστρεβλώνουν την πραγματική κατάσταση.

«Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν έχασαν κανέναν μαχητή. Αυτή η πληροφορία είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή. Όμως το γεγονός ότι μπόρεσα να μιλήσω μαζί τους τηλεφωνικά σημαίνει ότι τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς είναι ζωντανοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ