today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Ο Ζελένσκι λέει πως το Μπαχμούτ εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως εξακολουθεί να μάχεται για τον έλεγχο της ανατολικής πόλης Μπαχμούτ, αφού ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει νωρίτερα πως η πόλη παραμένει «μόνο στις καρδιές μας».

Ερωτηθείς πριν από τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ιαπωνία, αν η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των Ουκρανών, αφού οι Ρώσοι υποστήριξαν πως την κατέλαβαν πλήρως, ο Ζελένσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους, «πιστεύω πως όχι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Διότι σήμερα, το Μπαχμούτ βρίσκεται μόνο στις καρδιές μας».

Ο υπεύθυνος Τύπου του Ζελένσκι διευκρίνισε αργότερα πως ο πρόεδρος απάντησε μ’ αυτό τον τρόπο σε ένα άλλο μέρος της ερώτησης.

«Ερώτηση δημοσιογράφου: οι Ρώσοι είπαν πως κατέλαβαν το Μπαχμούτ», έγραψε στο Facebook ο Σέρχιι Νικιφόροφ. «Απάντηση προέδρου: Πιστεύω πως όχι».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε στα ουκρανικά: «Μ’ αυτό τον τρόπο, ο πρόεδρος αρνήθηκε πως το Μπαχμούτ κατελήφθη».

Η Ρωσία ισχυρίσθηκε χθες, Σάββατο, πως κατέλαβε πλήρως την ισοπεδωμένη πλέον ανατολική ουκρανική πόλη και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τη μισθοφορική δύναμη Βάγκνερ και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις γι’ αυτό που αποκάλεσε «απελευθέρωση» του Μπαχμούτ, το οποίο η Ρωσία ονομάζει Αρτιομόφσκ, χρησιμοποιώντρας την ονομασία που είχε η πόλη κατά τη σοβιετική εποχή.

«Είναι τραγωδία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Δεν υπάρχει πια τίποτα εκεί πέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ