today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Η εξαγορά της Intravom Defence από την IAI, οι φωτεινές ημέρες της Alpha Bank αι η χρηματοδότηση της Flex Car

Η στήλη σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει πως έρχονται εξελίξεις στον όμιλο της Intracom. Όπως και έγινε με τη μεγάλη εξαγορά της Intracom Defense από την Israel Aerospace Industries (IAI). Τα δύο μέρη έδωσαν τα χέρια για το 90,1% της εταιρείας έναντι 60 εκατ. Ευρώ με τους Ισραηλινούς να δίνουν βάση σε τρία στοιχεία. Πρώτον, στον έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα της Intracom Defense, δεύτερον στη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τρίτον στην ανάπτυξη του αμυντικού κλάδου, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Η επόμενη μέρα έχει ταμείο περίπου 200 εκατ. Ευρώ για την Ιntracom , η οποία αναμένεται να ξεδιπλώσει τον επενδυτικό της σχεδιασμό με εξαγορές ποσοστών και αγορές real estate.

Επιβεβαιώνουν τα υψηλά περιθώρια ανόδου της μετοχής της Alpha Bank σε νέες εκθέσεις τους οι Goldman Sachs, Deutsche Bank, JP Morgan, Wood & Company, Axia και Morgan Stanley, με τους τρεις πρώτους επενδυτικούς οίκους να αναφέρουν ότι τα κέρδη που ανακοίνωσε η Τράπεζα είναι υψηλότερα κατά τουλάχιστον 30% από τις αρχικές τους εκτιμήσεις. Παράλληλα, οι οίκοι στρέφουν τα βλέμματα τους στο Investor Day της Alpha Bank, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου, όπου η Διοίκηση της Τράπεζας θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο στρατηγικό σχέδιο για τα έτη 2023-2025 καθώς και τους αναθεωρημένους στόχους για το 2023. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το σχόλιο της Goldman Sachs, η οποία αναφέρει στην έκθεσή της πως είναι θετικό το κλίμα για την Alpha Bank «υπό το φως της σημαντικής βελτίωσης των καθαρών κερδών της τράπεζας και της επιβεβαίωσης των σχεδίων για την καταβολή μερίσματος από τα κέρδη του 2023». Ο αμερικανικός οίκος θέτει παράλληλα τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Ευρώ 1,70 και περιθώριο ανόδου 40%.

H Νaval Group υπέγραψε νέες συμβάσεις με πέντε ελληνικές εταιρείες που εντάσσονται στο φιλόδοξο σχέδιο της ελληνικής βιομηχανικής συμμετοχής της εταιρείας. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 με την ονομασία FDI HN και πλέον με τις νέες συμβάσεις το οικοσύστημα των εταιρειών που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του προγράμματος προσεγγίζει τις 60 ελληνικές επιχειρήσεις. Κοινή διαπίστωση στη χθεσινή έκθεση Defea ήταν πως η χώρα μας τίθεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων στην αμυντική βιομηχανία.

Η κοινοπραξία Intrakat – METKA (Όμιλος Μυτιληναίου) είναι ο ανάδοχος του έργου των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας. Ειδικότερα, ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων, έκτασης περίπου 278.000 τ.μ., ενσωματώνει τη νέα θέση του υφιστάμενου Εθνικού Κέντρου Αθλητισμού (ΕΚΑΝ) Αγίου Κοσμά και θα καλύπτει τις αντίστοιχες προπονητικές ανάγκες των αθλημάτων του. Ταυτόχρονα, το νέο παγκόσμιας κλάσης κέντρο οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων, θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό – επισκέπτες του Πάρκου (από όλη την Αττική και όχι μόνο) καλύπτοντας τις ανάγκες ανάπαυσης – αναψυχής αλλά και φυσικής άσκησης.

Σε νέο γύρο χρηματοδότησης προχωρά η FlexCar η οποία βλέπει τα επενδυτικά της κεφάλαια να εκτοξεύονται στα 300 εκατ. Ευρώ σε διάστημα δύο ετών. Στόχος η επέκταση στις ΗΠΑ και να αναπτυχθεί στις αγορές που έχει ήδη παρουσία. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το αμερικανικό fund Data Point Capital που δραστηριοποιείται σε επενδύσεις στο Internet, στο e commerce και στις ψηφιακές τεχνολογίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ