today-is-a-good-day
27.3 C
Athens

Τι σηματοδοτεί η εκδήλωση στο Ζάππειο για την Ευρώπη, παρουσία Μητσοτάκη- Σαμαρά- Καραμανλή

Ισχυρό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης της ΝΔ, ενόψει των   εκλογών της 21ης Μαΐου, στέλνει η κοινή παρουσία και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση  που θα γίνει σήμερα  στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την υπογραφή της Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Του Κώστα Πασίση

Η παρουσία των τριών ηγετών-προσωπικοτήτων της Παράταξης αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για το ρόλο της Ελλάδας στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενότητας και συνεργασίας, αν και η τελευταία παραμένει ζητούμενο.

Αλλά και ένα σύνθημα νίκης για τις επερχόμενες εκλογές. Η συγκεκριμένη τελετή πανηγυρικού χαρακτήρα  ήλθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για το Μαξίμου, που αναζητεί ισχυρούς συμβολισμούς ενότητας, ενόψει εκλογών αλλά και του μεγάλου στοιχήματος της αυτοδυναμίας, που προϋποθέτει να μην πάει καμία ψήφος χαμένη…

H «εικόνα» με Μητσοτάκη-Σαμαρά και Καραμανλή στην ίδια φωτογραφία είναι μια μεγάλη πολιτική ώθηση στην εκλογική μάχη και  η καλύτερη απάντηση σε όσους διοχετεύουν  «πληροφορίες» για δήθεν  ρήγμα στις σχέσεις τους…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη σημερινή λαμπρή εκδήλωση, εδώ και ημέρες, επικοινώνησε με τους Καραμανλή και Σαμαρά, προκειμένου να απευθύνουν έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Μια πρόταση που έγινε αποδεκτή και από τους δύο ηγέτες, οι οποίοι παράλληλα συμμετέχουν στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.

Επισημαίνεται ότι πριν  από λίγες ημέρες ο Μεσσήνιος πολιτικός υποδέχθηκε στην Καλαμάτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από κοινού περιοδεύσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Ενώ ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι και σε αυτές τις εκλογές στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία.

«Πλάτη» στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ βάζει και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα αναμένεται να προβεί σε δήλωση για τη σημασία των επερχόμενων εκλογών και την αναγκαιότητα επικράτησης της ΝΔ.

Οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Σαμαράς και Καραμανλής αναμένεται να μιλήσουν σήμερα στο Ζάππειο  για την ιδέα της Ευρώπης και τις αξίες της και να υπογραμμίσουν τα τεράστια επιτεύγματα της Κοινότητας στην κατοχύρωση της ειρήνης και της ευημερίας.

Ενώ δεν αποκλείεται να αναφερθούν και στην επιτακτική ανάγκη για πολιτική Ένωση της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών και επίτροποι στην ΕΕ που ανήκουν στη ΝΔ, καθώς και οι 26 πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ. Το «παρών» θα δώσουν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Σταύρος Δήμας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά.

Η σημαντική αυτή επέτειος έρχεται να θυμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής στάθηκαν από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, μας έβαλαν στην ευρωπαϊκή οικογένεια από την οποία επιχείρησαν να μας βγάλουν κάποιοι άφρονες πολιτικοί, παίζοντας την τύχη της χώρας και των πολιτών στα ζάρια των εμμονών τους. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Η σημερινή εκδήλωση στο Ζάππειο συνέπεσε με την κυκλοφορία ενός περιέργου κειμένου σύμφωνα με το οποίο η  ομάδα Τσακαλώτου προτείνει «διαπραγματεύσεις» σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος με σκοπό την μείωση του και  δεύτερον αποκαλύπτει ότι υπάρχει σχέδιο για «πληρωμή σε τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα» για να καλυφθούν τα κενά διαθεσίμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων.

Ένα σχέδιο παρόμοιο με αυτό που παρουσίασε προ ημερών ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ