today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ολοκληρώθηκε η κορυφή του «Brooklyn Tower» στη Νέα Υόρκη

Σε νέα ύψη έφτασε το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης καθώς η σε ύφος νεο-ντεκό κορυφή του υπερυψηλού ουρανοξύστη Brooklyn Tower από το αρχιτεκτονικό γραφείο SHoP Architects ολοκληρώθηκε.

Με τους 93 ορόφους του, ο πύργος που υλοποίησε η JDS Development έχει ήδη καταστεί τοπόσημο για τη συνοικία· με το μείγμα οικιστικών και εμπορικών χώρων είναι καθ’ οδόν προς το να επαναπροσδιορίσει το πώς οι Νεοϋορκέζοι ζουν και εργάζονται.

Το SHoP Architects τιμά με τον ουρανοξύστη την ιστορική Dime Savings Bank με μια σύγχρονη αλλά εμβληματική έκφραση της Αρ Ντεκό κληρονομιάς της: συνδυάζοντας μπαρόκ και σύγχρονες λεπτομέρειες, η κορυφή του κτηρίου είναι και «πραγματικά εντυπωσιακή και ακραία παιγνιώδης». Κολόνες από μαυρισμένο ατσάλι, χαλκό και μπρούντζο προσθέτουν καθετότητα στο ύψος του κτηρίου ενώ προεξέχουν από την επίπεδη οροφή του προς τον ουρανό.

Η εγκατάσταση των κυρτών/κοίλων μαρμάρινων κολονών ολοκληρώθηκε αυτή την άνοιξη. Οι κολόνες σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν οπτική συνέχεια με την ιστορική τράπεζα που είναι στο επίπεδο του δρόμου· με ένα κυρτό σχήμα στη βάση και ένα αντεστραμμένο κοίλο σχήμα στην κορυφή. Προσθέτοντας μια νότα πολυτέλειας στις κολόνες, λεπτές σε χρυσή απόχρωση μεταλλικές γραμμές κοσμούν ως «φόδρα» τις άκρες τους (https://www.instagram.com/p/Co_BHhKIU-_/).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ