today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ν. Καραθανασόπουλος: Συστημικά τα μορφώματα των ναζί, όπως δείχνουν οι σχέσεις τους με το βαθύ κράτος

«Ο λαός να απομονώσει τους ναζί εγκληματίες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο που βρίσκεται η νέα γενιά» τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΑ, προσθέτοντας ότι «οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι το βαθύ κράτος έχει σχέσεις με τα μορφώματα των ναζί που μόνο αντισυστημικά δεν είναι».

Για τις ρυθμίσεις στη Βουλή ανέφερε ότι «ανοίγουν κερκόπορτες για τον έλεγχο των κομμάτων και της δράσης τους από τη Δικαιοσύνη και για την αξιοποίηση της επικίνδυνης θεωρίας των δύο άκρων».

Χαρακτήρισε «υποκριτικό» το ενδιαφέρον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως είπε, «ακόμα κι αν θέταμε το ζήτημα ότι η Δικαιοσύνη θα μπορούσε να βάλει φραγμούς και εμπόδια, αν είχαν τέτοια διάθεση δεν θα κωλυσιεργούσε για τόσα χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα υπήρχε ολοκλήρωση της δίκης, αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις».

Χαρακτήρισε «κάλπικη» την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, γιατί, όπως εξήγησε, «αξιοποιούν την ύπαρξη του συγκεκριμένου μορφώματος του “κόμματος Κασιδιάρη”, όπως αξιοποιούσαν στο παρελθόν και την Χρυσή Αυγή. Για παράδειγμα, ενώ υποτίθεται ότι είναι στη συζήτηση η προσπάθεια ομόφωνης καταδίκης από τα αστικά κόμματα του μορφώματος, επέτρεψαν στον καταδικασμένο Μπαρμπαρούση να καταθέσει στεφάνι στις εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Με την ανοχή ποιων κατέθεσε στεφάνι, ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα;».

Υπενθύμισε ότι «στο Εργατικό Κέντρο Πύργου οι δυνάμεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκαναν κοινό ψηφοδέλτιο με χρυσαυγίτη», γεγονός που το ΚΚΕ έχει καταγγείλει «αλλά δεν τόλμησε να απαντήσει κανένα κόμμα».

Αναφερόμενος στις εκλογές, τόνισε ότι «το ΚΚΕ θα έχει καλύτερο ποσοστό, κάτι που διακρίνεται στην πολιτική δραστηριότητα του κόμματος».

Σημείωσε ότι «η επόμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα ποια θα είναι η σύνθεσή της ή ποια κόμματα θα συμμετέχουν σε αυτή, θα είναι αντιλαϊκή, αφού η πολιτική της είναι προδιαγεγραμμένη στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλα κόμματα “μιας χρήσης” ή “ειδικού σκοπού” δεν αμφισβητούν τα βάθρα αυτής της πολιτικής».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «απαιτείται να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος λαϊκής αντιπολίτευσης που να μπορέσει να αποτρέψει την επιδείνωση της θέσης του λαού, να δώσει ανάσες και ανοίξει τον δρόμο για μια άλλη πορεία ριζικών ανατροπών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ