today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν. Καραθανασόπουλος: Ένα ισχυρό ΚΚΕ το αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

«Ένα ισχυρό ΚΚΕ θα είναι το αντίπαλο δέος στην επόμενη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μια προκαθορισμένη αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του κόμματος, μιλώντας στον τ/σ «Mega» το πρωί της Τετάρτης.

Τόνισε ότι «έτσι θα ανασαίνει ο λαός και θα ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές».

Σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της συμφωνίας με τις ΗΠΑ, η επόμενη κυβέρνηση ανεξάρτητα από σύνθεση θα κινηθεί σε συγκεκριμένα μονοπάτια» και χαρακτήρισε «εκβιαστικό το δίλημμα “σταθερή κυβέρνηση ή ακυβερνησία”, διότι η σταθερή κυβέρνηση θα σημαίνει την επιδείνωση της θέσης του λαού».

Υπογράμμισε ότι σε όλη την Ευρώπη «γίνονται μεγάλοι αγώνες για να αποκρουστεί η επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, για την ακρίβεια και την αύξηση των μισθών».

Πρόσθεσε ότι «η ακρίβεια είναι συνδυασμός τιμών, μισθών και εισοδημάτων» και ανέφερε ότι «έχουν διαχρονικές ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν την πολιτική της ΕΕ όπως π.χ. την “απελευθέρωση” της ενέργειας».

Υπογράμμισε ότι «χρειάζεται αύξηση των μισθών, κατάργηση συνολικά των έμμεσων φόρων και χτύπημα των αιτιών της ακρίβειας», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «τα διάφορα επιδόματα δεν αποτελούν λύση, αλλά είναι ανακύκλωση της φτώχειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ