today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τ. Θεοδωρικάκος για το panic button: Άμεση και ασφαλής ειδοποίηση της ΕΛΑΣ από θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη της λειτουργίας εφαρμογής panic button για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο λογαριασμό του στo Twitter:

«Στη διάθεση των γυναικών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι πλέον η εφαρμογή του panic button. Έχουν τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της ΕΛΑΣ. Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τη βία απέναντι στις γυναίκες».

Νωρίτερα σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

«Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα panic button, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και υπάρχει κίνδυνος να ξαναυπάρξουν ως θύματα βίας» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Δίνεται η δυνατότητα σε γυναίκες που βιώνουν μία δύσκολη στιγμή, που απειλούνται, να πατούν ένα κουμπί παρατεταμένα στο κινητό τους τηλέφωνο και να ειδοποιείται αμέσως η Ελληνική Αστυνομία και άμεσα να παρεμβαίνει οπουδήποτε βρίσκονται αυτές οι γυναίκες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ