today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Αντετοκούνμπο: Είναι σπουδαίος άνθρωπος ο Θανάσης και χαίρομαι που είναι αδελφός μου

Οι Μπακς σημείωσαν εύκολη νίκη απέναντι στους Σπερς (130-94) και μετά τη λήξη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στο ματς, τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην ομάδα ενώ μίλησε και τους στόχους των «ελαφιών» στη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα ο «Giannis» είπε:

Για την επιστροφή του Θανάση Αντετοκούνμπο και τι σημαίνει αυτό για τους Μπακς: «Όλοι, όχι μόνο ο Θανάσης, όταν χρειάζονται χρόνο μακριά από την ομάδα για οποιοδήποτε λόγο νομίζω ότι ο οργανισμός το δίνει αυτό το περιθώριο. Το να έχω τον αδελφό μου μαζί μας είναι σπουδαίο για εμένα. Βασικά όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους. Στα παιχνίδια που έλειπε δεν είχαμε ενέργεια.

Είναι σπουδαίος άνθρωπος και η ενέργειά του είναι πάντα ψηλή, τσεκάρει την κατάσταση όλων, μιλάει σε όλους. Όταν οι προπονητές έχουν ένα σύστημα ή ένα πλάνο μιλάει σε όλους τους παίκτες για το πώς παίζουμε, τους εξηγεί πράγματα. Είναι πολύ συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Τις πρώτες φορές τον ακούς και μετά τον θεωρείς δεδομένο. Στα παιχνίδια που απουσίασε η ομάδα ήταν ήσυχη. Δεν μιλούσε κανείς και όλοι αναρωτιόντουσαν πού είναι. Τότε καταλαβαίνεις πώς βοηθάει ότι είναι συνεχώς στο αυτί σου και να σου θυμίζει να πας στο post ή να είσαι επιθετικός ή να βοηθήσεις στην άμυνα, να είσαι στο ζωγραφιστό. Το ότι μιλάει σε όλους. Είναι σπουδαίο και χαίρομαι που είναι αδελφός μου. Είναι μεγάλο μέρος αυτού που κάνουμε και χαίρομαι που επέστρεψε φίλε».

Για το γεγονός ότι οι Μπακς έκλεισαν καλά το πρώτο μέρος με τους Σπερς και τι έκαναν διαφορετικά: «Νομίζω ότι παίζαμε καλή άμυνα και στα τελευταία 3-4 λεπτά βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, βγάλαμε ελεύθερα τρίποντα, κυκλοφορήσαμε την μπάλα σωστά και πήραμε μομέντουμ από αυτό. Οι Σπερς κυκλοφορούν πολύ την μπάλα. Ξέρω ότι το ρεκόρ τους δεν είναι καλό, αλλά παίζουν σκληρά. Κυκλοφορούν την μπάλα γρήγορα, δημιουργούν το πλεονέκτημα. Έπαιζαν πολύ σκληρά, αλλά στο τελευταίο 3λεπτο της δεύτερης περιόδου μπορέσαμε να τρέξουμε, είχαμε χώρους και βάλαμε κάποια τρίποντα, κάναμε κλεψίματα, πήραμε ριμπάουντ. Έτσι βγήκαμε με φόρα στην 3η περίοδο, αρχίσαμε να κάνουμε αλλαγές στην άμυνα και κάναμε ό,τι θέλαμε».

Για την αξία της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά και την προσπάθεια να μείνουν όλοι υγιείς ενόψει των playoffs: «Αν πρέπει να διαλέξεις μεταξύ της 1ης θέσης ή της υγείας, θα πάρω την υγεία, κάθε μέρα. Θεωρώ ότι αν είμαστε όλοι υγιείς, τότε ανεξαρτήτως θέσης που θα τερματίσουμε, 3οι, 4οι, 5οι, έχουμε μία ευκαιρία. Πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι πολλή καλή, παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, χτίζουμε καλές συνήθειες και έχουμε άλλα 10 παιχνίδια για να χτίσουμε ακόμα καλύτερες. Θα διαλέξω αυτή την ομάδα κόντρα στον οποιονδήποτε.

Είμαστε κοντά όμως. Είμαστε στο Νο1 και πρέπει να πάρουμε την θέση. Πάντα είναι καλό να έχεις το Game 7 εντός έδρας, νομίζω δεν έχω παίξει ποτέ Game 7 στο Μιλγουόκι, έχω παίξει τρία Game 7 εκτός έδρας. Νομίζω ότι το να έχουμε το Νο1 στο NBA και όχι απλώς στην Ανατολή είναι ένα καλό συναίσθημα επειδή θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Πρώτη προτεραιότητα όμως είναι να είμαστε υγιείς και η δεύτερη να τελειώσουμε με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA. Ποτέ δεν πίστεψα στις θέσεις και την σημασία τους, αλλά αφού είμαστε εκεί τώρα πρέπει να πάρουμε την πρώτη θέση».

Για το γεγονός ότι όταν οι Μπακς ξέσπασαν στην 2η και την 3η περίοδο είχε μαζεμένους πόντους και ασίστ και τι είδε στο παρκέ: «Θέλω απλώς να γίνω καλύτερος. Να χτίσω καλές συνήθειες. Να περάσω καλά, να είμαι επιθετικός. Κάποιες φορές αυτό λειτουργεί, κάποιες όχι. Τόσο απλό είναι. Απλώς θέλω να βελτιωθώ».

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι οι βασικοί ξεκουράστηκαν στην 4η περίοδο δεδομένου ότι ακολουθούν 4 σερί εκτός έδρας αγώνες: «Έχουμε τέσσερις σερί αγώνες; Ουάου. Τέσσερις; Νόμιζα ότι είχαμε μόνο την Γιούτα και το Ντένβερ. Πρέπει να πάρω μαζί μου περισσότερα ρούχα. Μου καταστρέψατε το βράδυ. Ποια ήταν η ερώτηση; Δεν κάνει διαφορά για εμένα αν παίξω στην 3η ή την 4η περίοδο, είναι το ίδιο για το σώμα μου. Νιώθω το ίδιο κουρασμένος. Ελπίζω να πάμε σε αυτά τα παιχνίδια, να χτίσουμε καλές συνήθειες, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε νίκες».

Για το αν ο Μπουντενχόλζερ λέει ποτέ ιστορίες από τότε που ήταν στους Σπερς ή τον Τιμ Ντάνκαν για να τον εμπνεύσει: «Όχι. Νομίζω την πρώτη χρονιά που ήμασταν μαζί τον έλεγε “ Τίμι” και πώς λειτουργούσε με τους συμπαίκτες του. Δεν μου έχει πει όμως πολλές ιστορίες. Αυτή είναι η 6η μας σεζόν μαζί. Πλέον δεν λέει ιστορίες».

Για το πώς αισθάνεται που είδε τον Μαμουκελασβίλι ως αντίπαλο: «Χαίρομαι πολύ για αυτόν. Παίζει, κάνει ό,τι χρειαστεί για την ομάδα του, βελτιώνεται και είμαι χαρούμενος που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία. Έχει πολλά χρόνια μπροστά του και πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, να μείνει ταπεινός και θα έχει λαμπρό μέλλον. Θα ήθελα να είναι μαζί μας επειδή πιστεύω ότι είναι πολύ καλός παίκτης και παίζει σωστά. Είμαι όμως χαρούμενος για αυτόν, αλλά και τον Νουόρα που είναι στους Πέισερς και παίρνουν αυτή την ευκαιρία. Θα προτιμούσα να είναι στην ομάδα μας και όχι αντίπαλοι, αλλά πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ