today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Παραμένουμε ενωμένοι αλλά και ενημερωμένοι για τις οικονομικές εξελίξεις

Ο έλεγχος του πληθωρισμού, η μείωση των συνεπειών της ακρίβειας στην αγορά, αλλά και ο έλεγχος των στρεβλώσεων πρέπει να συνεχιστούν από την κυβέρνηση.

Το αυξανόμενο κόστος ζωής αποτελεί σημαντική ανησυχία για τις επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας, οι οποίες αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτής της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Μασούτης, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με το καλάθι του Πάσχα.

«Μπορεί ο πληθωρισμός να αποκλιμακώνεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας, αλλά οι πιέσεις στην αγορά και στην κοινωνία παραμένουν ισχυρές. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα απορροφούν ένα μέρος των επιπτώσεων της κρίσης, οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος, η διατήρηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε μια σειρά από υπηρεσίες, η αναστολή ΦΠΑ σε νέες οικοδομές, τα μέτρα για τη ρύθμιση οφειλών, οι οποίες συσσωρεύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημικής και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και μια σειρά από έκτακτα και μόνιμα μέτρα, για την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών. Η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση, με μέτρα και ουσιαστικές παρεμβάσεις, είναι επιτακτική και πρέπει να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

«Παραμένουμε ενωμένοι αφενός, αλλά και ενημερωμένοι για τις οικονομικές τάσεις και τις εξελίξεις, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε τις προκλήσεις και να σχεδιάσουμε στρατηγικά την επόμενη ημέρα», κατέληξε ο κ. Μασούτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ