today-is-a-good-day
11.9 C
Athens

Η Δύση μποϊκοτάρει την παρέμβαση του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα «αναγκάσθηκε να διακόψει την συμμετοχή της» στη συνθήκη New START για τον έλεγχο των στρατηγικών πυρηνικών όπλων διότι «η Ουάσινγκτον την χρησιμοποιούσε για να βοηθά την Ουκρανία να επιτίθεται κατά των ρωσικών στρατηγικών βάσεων».

Μιλώντας στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τον Αφοπλισμό στην Γενεύη, ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ και οι δυτικοί τους σύμμαχοι ήθελαν να δουν στρατηγικά ηττημένη την Ρωσία στην Ουκρανία» και τους κατηγόρησε ότι «συδαυλίζουν τον πόλεμο».

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τις απόπειρες των ΗΠΑ να υπονομεύσουν την ασφάλεια των στρατηγικών εγκαταστάσεων της Ρωσίας που έχουν δηλωθεί κατ’ εφαρμογήν της New START, βοηθώντας το Κίεβο να διεξαγάγει ένοπλες επιθέσεις εναντίον τους», δήλωσε ο Ριαμπκόφ.

«Υπό τις συνθήκες, αυτές, ήμασταν αναγκασμένοι να ανακοινώσουμε την διακοπή της συμμετοχής μας στην συνθήκη».

Διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία του Ριαμπκόφ στην Διάσκεψη, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των ΗΠΑ, της Γαλλίας και άλλων δυτικών χωρών στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη έμειναν εκτός της αίθουσας των εργασιών της Διάσκεψης, κρατώντας γαλάζιες και κίτρινες ουκρανικές σημαίες και πινακίδες που έγραφαν #standwithukraine.

«Θέλαμε να το κάνουμε σαφές ότι εμείς οι πρεσβευτές δεν πρόκειται να καθήσουμε στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τον Αφοπλισμό ή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ακούμε ψέματα και τερατολογίες κάποιου ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών», δήλωσε ο βρετανός πρεσβευτής Σάιμον Μάνλεϊ.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας μέρα τη μέρα και υποστηρίζουμε τον αγώνα τους για την ελευθερία τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ