today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Γερμανία: Ο σύζυγος της Δημάρχου του Βερολίνου κατηγορήθηκε για απάτη

Αντιμέτωπη με κατηγορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του συζύγου της στη διοίκηση του Βερολίνου βρίσκεται η Κυβερνήτης Δήμαρχος Φραντσίσκα Γκίφαϊ (SPD), εν μέσω διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στο κρατίδιο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, ο Κάρστεν Γκίφαϊ εργαζόταν ως επίσημος κτηνίατρος στην Κρατιδιακή Κυβέρνηση Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Βερολίνο, αλλά υποχρεώθηκε σε παραίτηση, έπειτα από καταγγελίες για απάτη. Ο κ. Γκίφαϊ φέρεται να έλεγε συστηματικά και συνειδητά ψέμματα σχετικά με τις ώρες εργασίας του και τις αναφορές εξόδων από τα ταξίδια του. Το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, εκτιμώντας τη ζημιά που είχε προκαλέσει σε περισσότερα από 3000 ευρώ. Όπως επισημαίνει το περιοδικό, ο Κάρστεν Γκίφαϊ έδωσε το 2016 τουλάχιστον 54 διαλέξεις και σεμινάρια κατά τις επίσημες ώρες εργασίας του και κατηγορήθηκε για συνολικά 151 ώρες αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία του. Η δικαστική διαδικασία σταμάτησε τελικά έναντι προστίμου 10.000 ευρώ.

Τώρα ο κ. Γκίφαϊ εργάζεται και πάλι ως κρατιδιακός κτηνίατρος, όχι πλέον στο Βερολίνο, αλλά στη Σαξονία – Άνχαλτ.

Η κυρία Γκίφαϊ, μετά την ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στις κρατιδιακές εκλογές της 12ης Φεβρουαρίου, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συνέχιση του συνασπισμού SPD, Πρασίνων και Αριστεράς με την ίδια επικεφαλής. Τη συνεργασία με τους Πράσινους επιδιώκει την ίδια ώρα και ο νικητής των εκλογών, Κάι Βέγκνερ από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ