today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Νίκες γοήτρου αναζητά με Σερβία και Λετονία η Εθνική

Τους δύο τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στην τελική φάση του οποίου έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της δίνει η Εθνική Ανδρών. Στο 3ο «παράθυρο» του 2ου προκριματικού γύρου, η εθνική υποδέχεται τη Σερβία, την Παρασκευή (24/2, 19:00), στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ενώ τη Δευτέρα (27/2) αντιμετωπίζει εκτός έδρας, στη Ρίγα, τη Λετονία (19:30).

Η Εθνική είχε «σφραγίσει» την πρόκριση στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί σε σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία, στις 14 Νοεμβρίου 2022, όταν επικράτησε με 72-70 εκτός έδρας του Βελγίου.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του Σάββας Καμπερίδης και Μάριος Μπατής ξεκίνησαν την προετοιμασία για τα δύο αυτά ματς με 17 παίκτες, δηλαδή με τους Κώστα Γόντικα, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Δημήτρη Κατσίβελη, Γιάννη Κουζέλογλου, Λευτέρη Μαντζούκας, Βασίλη Μουράτο, Δημήτρη Μωραϊτη, Όμηρο Νετζήπογλου, Τζορτζ Πάπας, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιώργο Τανούλη, Βασίλη Τολιόπουλο, Γιώργο Τσαλμπούρη, Δημήτρη Φλιώνη, Μανώλη Χατζηδάκη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Νίκος Χουγκάζ. Νίκες γοήτρου αναζητά η «επίσημη αγαπημένη», καθώς δεν θα έχει το άγχος της πρόκρισης.

Το κλειστό των Άνω Λιοσίων αναμένεται να είναι κατάμεστο την ερχόμενη Παρασκευή, στο ματς με τους Σέρβους που δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, αν και στην Αθήνα θα μεταβούν με σημαντικές απουσίες. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά δεν υπολογίζει στους παίκτες της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, που παίζουν στη Euroleague. Εκτός για τους Σέρβους θα είναι και ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντολού Εφές. Ένας ακόμη παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ντέγιαν Νταβιντόβατς θα βρίσκεται στην αποστολή των Σέρβωμ, αλλά και ο Όγκνιεν Γιάραμαζ της Μπάγερν.

Η Σερβία χρειάζεται μία νίκη, είτε με Ελλάδα είτε με τη Μ. Βρετανία τη Δευτέρα (27/2) στο Βελιγράδι για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η αποστολή της Σερβίας αποτελείται από τους: Μιλουτίνοφ, Νταβίντοβατς, Γιάραμαζ, Ντάνγκουμπιτς, Γέρεμιτς, Τζούρισιτς, Πετσάρσκι, Μπέσλατς, Ραντάνοφ, Γιόβιτς, Μίλετιτς, Ρίστιτς, Γιάγκοντιτς-Κούριζα, Σίμανιτς, Ουσκόκοβιτς και Σαράνοβιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ