today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Χρ. Δήμας: Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις τα ταλέντα που αναπτύσσουν τα παιδιά εντός του σχολείου

Με τους μαθητές της ομάδας SBMT Racing Team, που προκρίθηκε για μια ακόμη φορά στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού F1InSchools, συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα γνώρισα από κοντά την περίφημη SBMT Racing Team του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, η οποία έχει κερδίσει πληθώρα διακρίσεων και κατέχει ισχυρή θέση ανάμεσα στις κορυφαίες λυκειακές ομάδες του κόσμου!

Φέτος, η ομάδα του Ξυλοκάστρου προκρίθηκε για μια ακόμη φορά στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού F1InSchools, αφού το μονοθέσιο των μαθητών κατέκτησε την 5η θέση στους αγώνες ταχύτητας πίστας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι μαθητές κατασκευάζουν μόνοι τους από την αρχή το μονοθέσιο, ξεκινώντας από ένα απλό τουβλάκι, επιμελούνται την κάθε λεπτομέρεια και έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τις νέες τεχνολογίες και με τις παραγγελίες νέων υλικών, καθώς με τα χρόνια αλλάζουν και οι προδιαγραφές.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις τα ταλέντα που αναπτύσσουν τα παιδιά εντός του σχολείου, τις νέες δεξιότητες που αποκτούν και τον τρόπο που συνεργάζονται. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για την φόρμουλα 1, τον Φερστάπεν και τον Χάμιλτον, για τα μαθήματα τους, τις αθλητικές τους δραστηριότητες, μέχρι και για το NBA και τη μεταγραφή του Irving στους Dallas Mavericks!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στην προσπάθεια, αλλά και φυσικά στους καθηγητές που τους υποστηρίζουν και τους καθοδηγούν για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ