today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Επέστρεψε στις νίκες και στην… κορυφή ο Παναθηναϊκός

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα επέστρεψε ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” επικράτησαν δύσκολα με 2-0 της μαχητικής Λαμίας στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και μετά σχεδόν μετά από έναν μήνα πήρε το θετικό αποτέλεσμα.

Οι Κλέϊνχλέισλερ στο 14′ και Σπόραρ στο 93′ σημείωσαν τα τέρματα για το Τριφύλλι, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν με 10 παίκτες, ύστερα από την αποβολή με Στάνκο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Λαμία να πιέσει και να πάρει τη μάχη του κέντρου και από το 7’ και μετά έψαχνε τον τρόπο για να σκοράρει από νωρίς.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και αυτοί με τη σειρά τους και στο 12’ έφτασαν στην περιοχή του Μπρινιόλι, ύστερα από φάουλ που κέρδισαν, αλλά ο Σένκεφελντ έδιωξε αποτελεσματικά. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Ιταλός πορτιέρο κατάφερε και μπλόκαρε το σουτ Βέργου.

Ντεμπούτο με γκολ για τον Κλέινχλεϊχερ

Οι «πράσινοι», μετά από πολύ καιρό, κατάφερε και βρήκε το γρήγορο γκολ! Στο 14’ Μετά από πολύ καλή κίνηση του Βαγιαννίδη ο Ιωαννίδης έκανε ωραίο τακουνάκι στο γύρισμα, στρώνοντας την μπάλα στον επερχόμενο Κλεϊνχέισλερ που έγραψε έτσι το 1-0.

Όμως το Τριφύλλι είχε θέματα στην άμυνα, μιας και άφηνε αρκετά κενά. Στο 19’ ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ έκανε το σουτ, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σθεναρά. Στο 24’ ο Παναθηναϊκός έψαξε το 2-0, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς προσπαθούσε από τα άκρα, μιας και έψαχνε και δεύτερο τέρμα και στο 39’ χάθηκε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 με τον Σάρλια να μην πιάνει καλά τη μπάλα και η μπάλα πέρασε άουτ.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου με «προίκα» το τέρμα του Κλέινχλεϊχερ και για πρώτη φορά, μετά από αρκετό καιρό, πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου το Τριφύλλι προσπάθησε να πιέσει και να φτάσει στο 2-0, αλλά ο Ιωαννίδης σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία.

Στο 49’ ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο φορ του Παναθηναϊκού δε βρήκε καλά το πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 51’ η Λαμία έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, καθώς ο Στάνκο με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Μπρινιόλι, αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα με τα πόδια. Οι παίκτες της ομάδας της Φθιώτιδας έψαχναν την ισοφάριση με τον Βέργο, μιας και η άμυνα των «πρασίνων» είχε αποσυντονιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως ο Παναθηναϊκός ήταν μπερδεμένος και τα επιπόλαια λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν πολλά και έτσι οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν συνεχώς μέτρα και ήταν αρκετά επικίνδυνοι.

Έτσι στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο Παλάσιος, ο οποίος έδωσε μεγαλύτερη κίνηση στα χαφ. Στο 66’ η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες, ύστερα από την απευθείας κόκκινη κάρτα του Στάνκο, μετά από πολύ σκληρό τάκλιν στον Τσέριν.

Στο 67’ ο Παναθηναϊκός έχασε τριπλή ευκαιρία για το διπλασιασμό των τερμάτων. Ο Τσέριν εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Πούχατς προσπάθησε να νικήσει τον Σαράνοφ, όπου του «όχι» κι έπειτα με τον Μπερνάρντ που σούταρε άουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή του Σέρβου.

Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 71’ υπήρξε ωραία συνεργασία Τσέριν με Ιωαννίδη που έπαιξαν δύο φορές το 1-2, αλλά ο τελευταίος δεν έκανε καλό τελείωμα όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ κι εκείνος απέκρουσε εύκολα.

Στο 74’ οι «πράσινοι» έχασαν μία ακόμα ευκαιρία για το 2-0. Ο Τσέριν, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά ο Παούλεβατς έδιωξε σε κόρνερ, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Σλοβένος άσος απώλεσε μία ακόμα στιγμή, μιας και το πλασέ του στο αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ ήταν αδύναμο.

Στο 88’ ο Παναθηναϊκός έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία. Μετά από τη συνεργασία από Πούχατς – Μπερνάρντ, η μπάλα κατέληξε στον Τσέριν, αλλά του σουτ του ήταν κακό και πέρασε άουτ.

Σπόραρ και 2-0

Στο 93’ το Τριφύλλι «κλείδωσε» τη νίκη με τον Σπόραρ. Μετά από σέντρα του Παλάσιος, ο Σλοβένος άσος δεν πρόλαβε την μπάλα αρχικά με την προβολή, ο Μπερνάρντ την κράτησε εντός και την γύρισε στον πεσμένο Σπόραρ με προβολή κι εκείνος την έσπρωξε με το κεφάλι στα δίχτυα ενώ βρισκόταν στο έδαφος, κάνοντας το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Σάρλια, Βαγιαννίδης, Πούχατς, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Κλέινχεϊσλερ (60’ Παλάσιος), Μπερνάρντ, Μαντσίνι (82’ Τσόκαϊ), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ)

Λαμία: Σαράνοφ, Παουλέβατς, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο, Σίμον, Βέργος (83’ Μανούσος), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιεθ), Ρόμανιτς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ