today-is-a-good-day
20 C
Athens

Δημοσκόπηση Marc: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 7,5 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτκού σταθμού ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα για την πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,5 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να είναι πρώτο με 32,7% και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,2%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και  το ΜέΡΑ25 με 2,8%, ενώ πάνω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκεται το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,4%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48,7% έναντι 32,1% του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός παραμένει, επίσης, πρώτος σε δημοτικότητα με 47,3% θετικών γνωμών, με τον Αλέξη Τσίπρα στο 32,6% και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 30,6%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 32,6% των ψηφοφόρων θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, ενώ μόλις το 16,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, το 19,8% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα 15,2% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ.

Παράλληλα, το 44,4% των πολιτών θεωρεί «λάθος» την πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο 43,4% την εκτιμά ως «σωστή». Το 26,4% θεωρεί ότι νικήτρια αναδείχθηκε η κυβέρνηση, ενώ το 32,6% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι δεν διαπιστώνονται ουσιαστικές αλλαγές στα προβλήματα που ανησυχούν τους πολίτες – με την ακρίβεια να απασχολεί το 83,5% των ερωτηθέντων, ενώ ενώ ακολουθούν τα εθνικά θέματα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με 36%.

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, στην πρώτη θέση με  ποσοστό 83,5% είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις.

Ερωτηθείς για τις υποκλοπές το 56,9% δηλώνει ότι πιστεύει ότι δεν παρακολουθούνται μόνον πολιτικοί ή δημοσιογράφοι, αλλά και «απλοί πολίτες».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης του κόμματος Κασιδιάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ