today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αντιμετωπίζει την κακοκαιρία σε όλη την Αττική

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής επιχειρεί, με δεκάδες αντλίες και μηχανήματα βαρέως τύπου στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, που παρακάλεσε από νωρίς το πρωί στην Αττική, η ισχυρή και εκτεταμένη βροχόπτωση της πρώτης έντονης κακοκαιρίας της φετινής χειμερινής περιόδου.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης συγκάλεσε από νωρίς σύσκεψη με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες προκειμένου να ενημερωθεί για την επικρατούσα λόγω της κακοκαιρίας κατάσταση. Με γνώμονα την προστασία των μαθητών και των γονιών – συνοδών τους και των εκπαιδευτικών, άμεσα αποφασίστηκε το κλείσιμο των απογευματινών και βραδινών σχολείων όλων των βαθμίδων για σήμερα. Ο ίδιος καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία και η ασφάλεια όλων.

Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης: «Όλη η δύναμη της Πολιτικής Προστασίας σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα βρίσκεται διάσπαρτο σε σημεία υψηλού κινδύνου όλης της Περιφέρειας Αττικής και σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους από κινδύνους λόγω των ισχυρών και επαναλαμβανόμενων καταιγίδων». Συγκεκριμένα και κατά τις μεσημβρινές ώρες υπήρχαν στους δρόμους 32 μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα, 25 φορτηγά και 12 αντλητικά τα οποία θα παραμείνουν καθ΄ όλη της διάρκεια της κακοκαιρίας.

Οπωσδήποτε θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη για να γίνει επανεξέταση της κατάσταση κυρίως σε ό,τι αφορά τη σχολική κοινότητα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ανάλογα με τις νεότερες προγνώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την κακοκαιρία, η οποία από τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να αποχωρήσει αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι δήμαρχοι διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη ενώ ζήτησαν ορισμένα μηχανήματα για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών προβλημάτων ή παρεμποδίσεις διαβάσεων λόγω κατάρρευσης δένδρων που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία με τους ισχυρούς ανέμους και τις καταιγίδες.

Ήδη με τη συμβολή της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής αντιμετωπίστηκαν ορισμένα μικρής έκτασης πλημμυρικά συμβάντα και απεγκλωβισμοί οχημάτων και οδηγών σε σημεία επί της Κηφισιάς (και Σπ. Λούη), της Πειραιώς (και Π. Ράλλη και Χαμοστέρνας), της Νέας Παραλλιακής, στον Ασπρόπυργο, στη Βουλιαγμένης (από το ρέμα, στο ύψος Βούλας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ