today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Γ. Μπούγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη λάσπη για να αποφύγει να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της προφανούς αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής και της αδυναμίας του να απαντήσει σε μια σειρά αμείλικτα ερωτήματα, επέλεξε τη λάσπη, την τοξικότητα και τον αποπροσανατολισμό, ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, για την πρόταση δυσπιστίας.

Τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά σκανδάλων αγγίζουν τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και προσέθεσε ότι στο Ειδικό Δικαστήριο, ενόρκως, η γραμματέας του Καλογρίτσα κατέθεσε για τσάντες με επταψήφια ποσά που κατέληγαν στ ον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν αυτό επιβεβαιωθεί, να γνωρίζετε κύριοι συνάδελφοι ότι δεν σας σώζει η παραγραφή, που φέρατε με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, γιατί το αδίκημα, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εξακολουθεί να είναι κακούργημα», είπε ο Γιάννης Μπούγας και προσέθεσε ότι «ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, φέρεται να μοίραζε ποσοστά, μεταξύ των καναλαρχών», ενώ «μόλις προχθές συνελήφθη για κακουργηματικές απάτες ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, στην υπόθεση Novartis, με την κωδική ονομασία ”Μάξιμος Σαράφης”».

Ιδίως για τον ”Μάξιμο Σαράφη”, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε ότι «είναι το πρόσωπο που οι βουλευτές της ΝΔ, τον είχαν αποκαλύψει και αυτόν και τον ρόλο του». Δυστυχώς, όμως, -είπε ο Γιάννης Μπούγας- όσοι πήραν στη συνέχεια τη δικογραφία, δεν έδειξαν την ίδια επιμέλεια. «Αλήθεια, εξακολουθεί ο κ. Τσίπρας να πιστεύει ότι ο ”Μάξιμος Σαράφης’”, είναι ο ”ήρωας”, όπως τον είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής; Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του, θα ζητήσουν άραγε συγνώμη όσοι διέσυραν, με τη δική του μαρτυρία, δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους;», είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.

Σε σχέση με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Μπούγας είπε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έδωσε στον κ. Τσίπρα την νομιμοποιητική επίφαση για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει στοιχεία που είχαν παράνομα αποκαλυφθεί και σε δόσεις, από τον φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να εξηγήσει αύριο, ενώπιον του ελληνικού λαού, πώς και από ποιον γνώριζε, από τις 8 Δεκεμβρίου, τα ονόματα του υπουργού και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εφόσον πρόκειται για επισυνδέσεις που, όπως ο ίδιος είπε, έφεραν όλα τα τυπικά στοιχεία του νόμου, είναι ή όχι παράνομη η χρήση των στοιχείων αυτών από τον κ. Τσίπρα και η παράδοση απορρήτων πληροφοριών, σε αυτόν από τον κ. Ράμμο;», είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ που αναρωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, εφόσον είχε στοιχεία στη διάθεσή του, δεν ζήτησε ακρόαση από τον πρωθυπουργό ή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί δεν παρέδωσε τα στοιχεία στον εισαγγελέα αλλά έσπευσε να τα δώσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να τα χρησιμοποιήσει από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ