today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Ενεργοποίηση πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων για επιστροφή εισφορών τραπεζοϋπαλλήλων

Την ενεργοποίηση ειδικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων από τραπεζοϋπαλλήλους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τον κλάδο ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, που τους παρακρατήθηκαν από τους εργοδότες τους (τραπεζικά ιδρύματα) την περίοδο από 01/01/2017 έως 31/01/2020, ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους, μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί → «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ασφαλισμένου κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ περιόδου 01/01/2017-31/01/2020», με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση ΑΜΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Οι αιτήσεις θα συσχετιστούν με τα στοιχεία των αντίστοιχων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) των εργοδοτών τους, οι οποίες υποβάλλονται τμηματικά, σύμφωνα με το υπ. αρ. 331864/14.07.2022 Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η ορθότητα των υποβληθέντων στοιχείων, τα τυχόν επιστρεφόμενα ποσά θα καταβληθούν στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, με την προϋπόθεση ότι δεν οφείλουν στον e-ΕΦΚΑ, άλλως θα διενεργηθεί συμψηφισμός, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και θα επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ