today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

ΕΛΑΣ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η εκτέλεση δύο ανδρών στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις της νύχτας αποδίδει η ΕΛΑΣ την εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 41 και 44 ετών, αργά το βράδυ της Κυριακής, σε γνωστό μπαρ της πλατείας Νέας Σμύρνης, που ήταν γεμάτη από κόσμο. Σημειώνεται, ότι πολύ κοντά στο σημείο βρίσκεται και μια παιδική χαρά.

Ο 41χρονος δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι και ξεψύχησε επί τόπου, ενώ ο 44χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στον “Ερυθρό Σταυρό”, όπου διακομίστηκε πολύ βαριά τραυματισμένος στο στήθος.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται και μια 31χρονη Ελληνίδα, που καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των θυμάτων και δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά. Επίσης, τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και ένας άνδρας, ο οποίος μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, προσπάθησε έντρομος να απομακρυνθεί, αλλά σκόνταψε και χτύπησε στο κεφάλι. Δεν χρειάστηκε, όμως, να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 21:30, όταν εμφανίστηκε έξω από το μαγαζί ένας μαυροντυμένος άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είχε κατοπτεύσει προηγουμένως το σημείο. Ο άνδρας, που φορούσε φούτερ με κουκούλα και χειρουργική μάσκα, πήγε στο τραπέζι που καθόντουσαν τα δύο θύματα και ξαφνικά έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τους πυροβολεί. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί ελέγχουν τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να δουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ψάχνουν “απαντήσεις” στο ποινικό παρελθόν των δύο θυμάτων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ