today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές στο Ηράκλειο – Συνελήφθη ένας αλλοδαπός

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έξι υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν σε βάρος πεζών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου. Για αυτές τις υποθέσεις συνελήφθη αλλοδαπός και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο αλλοδαπός, από τις 15-11-2022 έως τις 13-12-2022 είχε διαπράξει συνολικά έξι υποθέσεις κλοπών, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας 1.850 ευρώ, καθώς και μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων, με την οποία όπως εξακριβώθηκε προχώρησε και σε αγορές αξίας 100 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική συσκευή (tablet), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ