Σέρρες: Νεκρός ο μαθητής από την έκρηξη λέβητα στο σχολείο του

Υπουργείο Εσωτερικών και Παιδείας: Θα γίνει ό,τι περνάει από το χέρι μας

Eurokinissi

Ένα παιδί, ηλικίας 11 ετών έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άλλα δύο παιδιά έχουν τραυματισθεί, ευτυχώς ελαφρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε στο χώρο του λεβητοστασίου, όπου γίνονταν εργασίες για την εγκατάσταση γεωθερμίας και μάλιστα έγινε λίγη ώρα αφότου τα συνεργεία είχαν αποχωρήσει.

Από την έκρηξη η πόρτα εκσφενδονίστηκε σε μεγάλη απόσταση και χτύπησε το παιδί που μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο νοσοκομείο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη παραμένουν άγνωστες.

Στο σημείο  έσπευσαν αμέσως πυροσβεστική, αστυνομία και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει «ό,τι περνάει από το χέρι μας» για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες, δίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή της Στ’ τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν», σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Επίσης, αναφέρεται ότι τα δύο υπουργεία είναι σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.