today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

ΗΠΑ: Επτά νεκροί από τα πυρά μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart στο Τσέζαπικ της πολιτείας της Βιρτζίνια, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης έχασε επίσης τη ζωή του.

«Η αστυνομία του Τσέζαπικ επιβεβαιώνει επτά θύματα, μεταξύ των οποίων ο δράστης, από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας στο κατάστημα της Walmart», ανέφερε η δημοτική αρχή μέσω του Twitter.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστές λεπτομέρειες για τον δράστη, όμως μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τον διευθυντή του καταστήματος. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λίο Κοσίνσκι είχε δηλώσει νωρίτερα πως η αστυνομία δεν γνωρίζει αν ο δράστης εργαζόταν στη Walmart.

Η αστυνομία δεν έκανε επίσης σαφές αν ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν μέσα στο κατάστημα, αλλά είπαν πως ένα πτώμα βρέθηκε έξω απ’ αυτό. Ο Κοσίνσκι είπε ακόμη πως, «απ’ όσα γνωρίζει», οι αστυνομικοί δεν δέχθηκαν πυρά. «Πιστεύω πως οι πυροβολισμοί σταμάτησαν όταν έφθασε η αστυνομία», δήλωσε.

Συνέντευξη Τύπου για τους πυροβολισμούς στο σούπερ μάρκετ της Walmart θα δοθεί στις 8 π.μ. (τοπική ώρα), ανέφερε ο δήμος του Τσέζαπικ μέσω του Twitter.

Η Walmart ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως είναι «σοκαρισμένη» από το επεισόδιο στο κατάστημά της στο Τσέζαπικ και πως συνεργάζεται με την αστυνομία.

Εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Σεντάρα Νόρφολκ δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVY πως πέντε τραυματίες νοσηλεύονται εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ