today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές για να σωθεί ο τόπος

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Bουλής και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, κατηγορώντας την για καταστροφική και επικίνδυνη πολιτική σε όλους τους τομείς.

«Δεν είστε δυστυχώς στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είστε στη καταστροφική και επικίνδυνη πλευρά της πολιτικής, γι΄ αυτό πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές για να σωθεί ο τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση άφησε τα παιδιά έρμαιο του κάθε βιαστή, μη ελέγχοντας αυτές τις δομές», χαρακτήρισε «μαϊμού» τη χθεσινή υπουργική σύσκεψη και την απόφαση αλλαγής της διοίκησης και υποστήριξε ότι έχει ευθύνες και πρέπει να παραιτηθεί η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ως αρμόδια της εποπτείας τους.

Παράλληλα, ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης γιατί όπως είπε, κανένα δεν παρουσίασε την ιστορία της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού η οποία έχασε την πρώτη και μοναδική κατοικία της λόγω μιας μικρής ληξιπρόθεσμης οφειλής.

«Η ντροπή σάς βλέπει και ντρέπεται», είπε, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση ότι «ενώ ασχολήθηκε με την κ. Κολοβού και επέτρεψε να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι της, όμως την ίδια ώρα δεν ασχολείται με το τεράστιο σκάνδαλο της έγκρισης 10 εκατ. ευρώ, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην υπό σύσταση εταιρία του παρουσιαστή Νίκου Κοκλώνη».

Ακόμα, ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για «καταστροφική αυγενοποίηση της πολιτικής στο τομέα του αθλητισμού», και για «αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης» και «άσκηση μικρής πολιτικής από μικρούς πολιτικούς στα εθνικά θέματα».

Μίλησε επίσης «για κυβερνητικά εγκλήματα στην οικονομία», σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι «σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υπάρχει μείωση κατά 30% του εισοδήματος, σύμφωνα με την “Εργάνη” έχουν χαθεί 115.000 θέσεις εργασίας και σύμφωνα με την ΑΔΑΕ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 51%».

Έντονη κριτική άσκησε και για το «καλάθι του νοικοκυριού», υποστηρίζοντας ότι «οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι φίλοι νταβατζήδες της κυβέρνησης τους οποίους δεν χτυπάει γιατί εξαρτάται από αυτούς», ενώ σημείωσε ενδεικτικά ότι «ο ελληνικός καφές “Λουμίδη”, στο Λονδίνο, πωλείται 1,58 ευρώ, στην Ελλάδα κοστίζει 1,97».

Είπε ακόμα, ότι πάνω από 15.000 χειρουργεία δεν γίνονται γιατί δεν υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία χειρούργοι και πρόσθεσε ότι «είναι μια κυβέρνηση που δεν γνωρίζει τίποτα άλλο παρά να μοιράζει λεφτά στους φίλους της μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Οδηγείτε τη χώρα στον όλεθρο. Για αυτό λέμε ότι πρέπει να φύγετε και να πάμε σε εκλογές άμεσα», ανέφερε. «Για εμάς είστε κυβέρνηση που δεν αξίζει στον Έλληνα πολίτη, γιατί όταν κάποιος αναγκάζεται να κλέψει βρεφικό γάλα για να δώσει στο παιδί του δεν πρέπει φυλακίζεται, αλλά αυτοί που πρέπει να συλληφθούν είναι όλοι αρμόδιοι υπουργοί», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ