Γ. Οικονόμου: Σύντομα οι εκπομπές πολιτικού διαλόγου στην ΕΡΤ3

ΑΠΕ

Την έναρξη ενημερωτικών εκπομπών πολιτικού διαλόγου στην ΕΡΤ3, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Χάρη Καστανίδη, με θέμα: «Υποβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου της ΕΡΤ3».

Όπως είπε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης, Γιάννης Οικονόμου, ο ενημερωτικός τομέας του προγράμματος της ΕΡΤ3 βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης: Είναι ένα έλλειμμα το γεγονός ότι η ΕΡΤ3 τα δυόμισι-τρία τελευταία χρόνια δεν έχει μία πολιτική εκπομπή [..] Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και θα προχωρήσει η έναρξη ενημερωτικών εκπομπών, που ενισχύουν την διαφάνεια την αντικειμενικότητα, και την δυνατότητα συναδέλφων μας να εκφράζονται και να επικοινωνούν με το κοινό. Οπότε προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνούμε και θα κινηθούμε άμεσα και γρήγορα, τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης, ο οποίος έθιξε το θέμα της έλλειψης εκπομπών πολιτικής ενημέρωσης στην ΕΡΤ3, σημείωσε ότι παλαιότερα (η ΕΡΤ3) είχε ορισμένες εκπομπές, στις οποίες εκαλούντο εκπρόσωποι από τη βόρεια αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, που συζητούσαν για κρίσιμα πολιτικά, εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δεν υπάρχει σήμερα μια εκπομπή πολιτικού λόγου σε ένα κανάλι [..] που θα μπορούσε να είναι η σημαία της περιφέρεια, της ψυχαγωγίας, της ενημέρωσης και της διασποράς επισήμανε ο κ. Καστανίδης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο προσφάτως παρουσιασθέν πρόγραμμα της ΕΡΤ3 για την περίοδο 2022-2023 της ΕΡΤ3, «που αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του καναλιού που θέλουμε», οι πέντε άξονες του οποίου είναι (1) η περιφέρεια και η περιφερειακή ανάπτυξη, (2) το περιβάλλον, η έρευνα και η αγροτική παραγωγή, (3) η ιστορία, (4) η παράδοση και η λαογραφία και (5) τα Βαλκάνια και ο Απόδημος Ελληνισμός.