today-is-a-good-day
25.1 C
Athens

Συνάντηση Κ. Τασούλα με τον νέο πρεσβευτή της Αιγύπτου

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο πρεσβευτή της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Omar Amer Youssef είχε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου και ο Αιγύπτιος πρέσβης συμφώνησαν ότι η γεωγραφική εγγύτητα και οι μακρόχρονοι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου έχουν συμβάλει στην εγκαθίδρυση στέρεων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως επισήμαναν, έχει οικοδομηθεί μια στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην επιτυχή συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα στην ηλεκτρική διασύνδεση.

Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά στο τριμερές σχήμα Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου στο πλαίσιο του οποίου οι χώρες συνεργάζονται με επιτυχία σε διάφορα πεδία.

Ο πρεσβευτής της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να επισκεφθεί την Αίγυπτο σε χρόνο που θα συμφωνηθεί μέσω της διπλωματικής οδού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ