today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Καλάθι ανθρωπιάς για δεκάδες προσφυγόπουλα από τη «Συνύπαρξις» και την ΑΕΚ

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση που χάρισε χαμόγελα σε δεκάδες προσφυγόπουλα διοργάνωσαν η «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος και η ομάδα καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ.

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της «Βασίλισσας» επισκέφθηκε τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις», στον Ασπρόπυργο. Την «Ένωση» υποδέχθηκαν στη Δομή ο πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού, μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, και ο γενικός διευθυντής αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης.

Αθλητές, προπονητές και στελέχη της ΑΕΚ BC είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τα παιδιά και να γνωρίσουν από κοντά το έργο της Εκκλησίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Μαυροειδής τίμησε το έργο του φορέα προσφέροντας μια μπάλα του αθλήματος στον μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα και μια φανέλα της ομάδας στον γενικό διευθυντή της «Συνύπαρξις», π. Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη.

Εκ μέρους της ΑΕΚ, ο πρόεδρός της κ. Αγγελόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για τη «δύναμη που κρύβουν μέσα τους» και στη «Συνύπαρξις» για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα διοργανωθούν υποτροφίες επαγγελματικής κατάρτισης για τα παιδιά των δομών, ενώ κάλεσε τα παιδιά να παρακολουθήσουν μελλοντικούς αγώνες της ΑΕΚ όπως γινόταν και πριν από τον κορονοϊό.

Στις σύντομες προσφωνήσεις τους, ο μητροπολίτης Ιλίου τόνισε τη σημασία της επίσκεψης των μελών της ΑΕΚ στα παιδιά και ευχαρίστησε τους επισκέπτες που βρέθηκαν στη σημερινή εκδήλωση. Ο π. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αγγελόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες όπως και τα παιδιά που διαμένουν στις δομές της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες με τα στελέχη της «Συνύπαρξις» και των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή επισκέφθηκαν το Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής και ο προπονητής Ηλίας Καντζούρης μίλησαν στα παιδιά για την αξία της συνεργασίας και της άθλησης στη ζωή. Έπειτα, ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες και φωτογραφίσεις των παικτών της AEK BC με τα παιδιά της δομής. Με την παρουσία του στο γήπεδο τίμησε επίσης και ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου.

Στο τέλος της δράσης, ο μητροπολίτης Αθηναγόρας και ο π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης ευχαρίστησαν θερμά την ΑΕΚ BC και τους χορηγούς για την παρουσία και τη συνεισφορά τους. Τους πρόσφεραν αναμνηστική πλακέτα, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για να αναπτύξουν κοινές δράσεις υπέρ των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στον φορέα.

Με αφορμή το πνεύμα των άγιων ημερών που πλησιάζουν, μαζί με την ΑΕΚ BC, οι χορηγοί προσέφεραν πλούσια δώρα και εκπλήξεις στα παιδιά που διαμένουν στη δομή. Συγκεκριμένα, η «Συνύπαρξις» ευχαριστεί θερμά τις Πηγές Κωστηλάτας, την εταιρεία Tzelalis Group, τη Nature Valley, τη Veto, την Pappas Elevators, την Vivechrom, την Avis και την Pizza Fun για τη στήριξη που προσφέρουν σε όλα τα ανήλικα προσφυγόπουλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ