today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Τα ρεκόρ του ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Χρειάστηκαν 21 επισκέψεις στο γήπεδο του Ολυμπιακού ώστε η ΑΕΚ να μην δεχθεί γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σκοράρει και στα 20 προηγούμενα ματς που υποδέχθηκαν τους «κιτρινόμαυρους» για σε αγώνα για την Α’ Εθνική/Super League και για να βρει κανείς το προηγούμενο παιχνίδι που η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της, θα πρέπει να πάει στις 14 Μαρτίου 2004 και τη νίκη της ΑΕΚ με 1-0 στο “ Γιώργος Καμάρας” με το γκολ του Βασίλη Λάκη.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός παρότι δεν σημείωσε γκολ, διατήρησε το αήττητο του σε όλες τις διοργανώσεις και έδρες που έχει με την ΑΕΚ για 16ο αγώνα και πλέον μετρά 11 νίκες και 5 ισοπαλίες. Αυτό το σερί ξεκίνησε από τις 7 Φεβρουαρίου 2018 και την τελευταία νίκη των «κιτρινόμαυρων» που ήταν με 2-1 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μόλις το 4ο στην ιστορία των αναμετρήσεων τους με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό και μόλις το δεύτερο στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Μάλιστα αυτό έγινε στο πρωτάθλημα του 1961-62 και τα δύο επόμενα (1979-80) ήταν στην Χαλκίδα και στο Ολυμπιακό Στάδιο (1998-99).

Παράλληλα συνεχίζεται η αδυναμία της ΑΕΚ να σκοράρει με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, αφού έχει σκοράρει μόλις στα τρία από τα 14 τελευταία παιχνίδια της και μόνο στο ένα από τα επτά τελευταία της εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ