today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Γιατί ο Μητσοτάκης έκλεισε εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Το «κεφάλαιο» της επίσπευσης του χρόνου των εκλογών, λόγω της τοξικότητας και της νοσηρότητας του πολιτικού κλίματος, …ελέω  υποκλοπών, έκλεισε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι εθνικές κάλπες θα στηθούν στο τέλος της 4ετιας, όπως προβλέπεται στον αρχικό σχεδιασμό.

Του Κώστα Πασίση
«Δε θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξη του στον ΑΝΤ και τον Νίκο Χατζηνικολάου και πέταξε το γάντι στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι αν θέλει να πάει σήμερα στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Στη συνέντευξη ο Πρωθυπουργός «έβγαλε» προς τα εξω το κλίμα αγανάκτησης που επικράτησε στο Μαξίμου το Σαββατοκύριακο μετα το επίμαχο δημοσίευμα για τις υποκλοπές, μέσω predator.

«Είναι απίστευτο ψέμα να λέει κάποιος ότι ήμουν ο ιθύνων νους αυτής της ιστορίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ντροπή και αίσχος να λέει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τον ΥΠΕΞ»..

Επίσης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να βουλιάξει τη χώρα στο βούρκο.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων πάντως αφήνει χαραγμένο  βαθύ «αποτύπωμα» στο πολιτικό σκηνικό, αν και το Μαξίμου δείχνει να  περνά στην αντεπίθεση, αναλαμβάνοντας θεσμικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση να βρεθεί η «πηγή του κακού» για  να μην αιωρούνται «σκιές» και φήμες που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της χώρας, σε μια κρίσιμη περίοδο.

Κατά την κυβέρνηση δύο είναι οι εκδοχές για την επιστροφή, μέσω δημοσιευμάτων, της δυσώδους υπόθεσης στο πολιτικό σκηνικό.

 Η  πρώτη εκδοχή σχετίζεται με τα εν εξελίξει παρασκηνιακά σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, από άγνωστα μέχρι στιγμής κέντρα και παράκεντρα. 

Ο Γιάννης Οικονόμου μετα όσα είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «φωτογράφισε» μεγάλη χώρα του εξωτερικού που έχει συμφέροντα να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία έχει κρυστάλλινη θέση για το που ανήκει η Ελλάδα.

Το δεύτερο σενάριο μιλά για επιχείρηση συκοφάντησης της κυβέρνησης, που  είναι «κατασκευασμένο», στο πλαίσιο αποδόμησης της με θεσμικά ή αθέμιτα μέσα, λόγω του ότι η ώρα των εκλογών πλησιάζει και η ΝΔ έχει την πρωτοκαθεδρία στο πολιτικό σκηνικό, όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στόχος ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του

«Το συμπέρασμα που εξάγεται από τη μεθόδευση της παρουσίασης των ισχυρισμών περί υποκλοπών έχει να κάνει με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που θα περίμενε κανείς, όντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να μην φτάσει σε αυτό το έσχατο σημείο ευτέλειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Αρχηγού του μάλιστα, υιοθέτησε τους ισχυρισμούς ασμένως, χωρίς να περιμένει την παρουσίαση των στοιχείων, χωρίς να περιμένει την αξιολόγησή τους από καμιά δημόσια αρχή. Αυτό είναι ένα τραγικό θεσμικό ατόπημα για θεσμικό κόμμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και στις δυο εκδοχές ο στόχος είναι ένας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του, που ενοχλεί και  έχει διαμορφώσει μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες παγκόσμιων κρίσεων τα τελευταία χρόνια, συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για την Ελλάδα.

Τα «όπλα» της Κυβέρνησης

Το βασικό αφήγημα του Μαξίμου εστιάζεται στο γεγονός ότι τα περί παρακολουθήσεων υπουργών είναι εικασίες χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση.

Στο επίμαχο περίεργο δημοσίευμα αναφέρονται τρανταχτά πολιτικά ονόματα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκδότης και μεγαλοεπιχειρηματίας κ.α.

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης με γλαφυρό τρόπο αποδόμησε την εργαλειοποίηση του ζητήματος από το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι  «δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να ακούει στο τηλέφωνο τι λέει η Ευγενία».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών πάντως, το Μαξίμου επικοινώνησε με τα περισσότερα  πολιτικά στελέχη που εμφανίζονται στο επίμαχο δημοσίευμα και εκείνο που προέκυψε είναι ότι δεν υφίσταται θέμα.

Ότι το παράνομο λογισμικό predator «ζει και βασιλεύει» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στη Γαλλία, την Ισπανία κ.α χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί το «κέντρο» που το χρησιμοποιεί.

Ότι  το επίμαχο  δημοσίευμα πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης όπου καλείται να κάνει ενδελεχή έρευνα και να αποδώσει ευθύνες  είτε ευσταθούν, είτε δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί της εφημερίδος.

Ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία τις επόμενες ημέρες, που θα απαγορεύει την εμπορία στην Ελλάδα κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης 

Το μόνο βέβαιο σε αυτήν την υπόθεση είναι  ότι πλέον το πολιτικό σκηνικό εισήλθε σε τροχιά οξείας πόλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ