today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Παναθηναϊκός: Αστοχία και… διαιτησία του στέρησαν τη νίκη

Οι διαιτητές, με τις αποφάσεις τους, θέλησαν να “κλέψουν” τη δόξα των παικτών του Παναθηναϊκού και της Παρτιζάν, καθώς καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Σε ένα δραματικό φινάλε οι Σέρβοι έφυγαν με το διπλό, επικρατώντας με 89-91.

Στο 36′ το σκορ ήταν 78-74 και δεν δόθηκε καθαρό φάουλ στον Μπέικον και από κει και μετά οι ρέφερι έχασαν απολύτως τον έλεγχο, δείχνοντας πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλό επίπεδο.

Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα έκανε ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία με 17 πόντους, ενώ και ο Ουόλτερς έκανε εκπληκτική εμφάνιση με 17π. Καθοριστικός ήταν και ο Ουίλιαμς με 14π, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Πονίτκα – Παπαγιάννης με 12 και 10π.

Το ματς

Με τους Πονίτκα, Λι, Μπέικον, Ουίλιαμς και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με την Παρτιζάν, όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυναμικά, μιας και στο 3’ το σκορ ήταν 2-11, όπου οι «πράσινοι» έδειχναν…υπνωτισμένοι.

Αυτό το γεγονός ανάγκασε τον Ράντονιτς να αλλάξει τα 3/5 της αρχικής πεντάδας, ώστε να αλλάξει την εικόνα και εν μέρει τα κατάφερε, μιας και μείωσε κάπως (6-13) στο 6’, αλλά ήταν πρόσκαιρο. Οι Σέρβοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και μάλιστα έκαναν «πάρτι» και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Με ένα επιμέρους 2-7, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (8-20), με τον Λεσόρ να «δεσπόζει» στη ρακέτα, αλλά η εικόνα του Τριφυλλιού ήταν τραγική, καθώς Πάντερ και Λεντέι έκαναν «πάρτι» με 14 και 7 πόντους και το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 16-31, που διαμορφώθηκε από το εντυπωσιακό buzzer beater του Π. Καλαϊτζάκη.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε την ώθηση που του έλειπε και με τα δύο τρίποντα των Ουόλτερς και Γκριγκόνις, έκαναν το 22-33 στο 13’, αλλά στην άμυνα έπνεε τα λοίσθια, με τη ρακέτα να είναι «γυμνή» και δέχεται εύκολους πόντους.

Όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισορροπήσουν σε κάποιο βαθμό και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (28-37), αλλά η Παρτιζάν είχε πολλές λύσεις με τους Μάνραρ και Άντζιουσιτς να «ξεκολλούν» τους Σέρβους και να διατηρούν το ρυθμό τους και να κρατούν εύκολα το σκορ πάνω από τους 10 πόντους.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει καταστροφική αρχή και προσπαθούσε να το ισορροπήσει, αλλά η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε τα βασικά σε άμυνα και επίθεση και να λήξει με 41-54.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, το Τριφύλλι έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο με μπροστάρη τον Μπέικον, αλλά και την εξαιρετική άμυνα, μιας και στο 22’ έτρεξε ένα 7-0 και μείωσε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 6 (48-54).

Οι παίκτες του Ράντονιτς δεν «πούλαγαν τη μπάλα, ενώ είχαν και σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα και έτσι έριξε ακόμα περισσότερο η σκορ. Στο 26’ ο Ουόλτερς έκανε ότι ήθελε σε σκοράρισμα και δημιουργία, μιας και έφτασε το σκορ σε απόσταση αναπνοής (57-58), τρέχοντας ένα επιμέρους 16-4 από την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου.

Όμως η Παρτιζάν βρήκε αντίδραση και «απάντησε» με ένα 0-5 και να «ανασαίνει» (57-63), αλλά η αντίδραση του Τριφυλλιού ήταν άμεση και μείωσε στους 4 (63-67) στο 29’ από τις βολές του Ουίλιαμς και κατάφερε να κλείσει την περίοδο με αυτή τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την απαιτούμενη ψυχολογία που χρειαζόταν και με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, κατάφερε να μειώσει στο καλάθι (68-70) στο 32′, δείχνοντας μεγάλη αυταπάρνηση, αλλά η Παρτιζάν είχε περισσότερες λύσεις και έτρεξε ένα επιμέρους 3-10 και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +9 (71-80).

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν εύκολα τη διαφορά, αλλά σε ένα κρίσιμο σημείο οι διαιτητές της αναμέτρησης έγιναν αρνητικοί πρωταγωνιστές, καθώς δεν έδωσαν ένα καθοριστικό σφύριγμα υπέρ του Παναθηναϊκού στο 78-84 για να γίνει το -4, έδωσαν τη μπάλα υπέρ της Παρτιζάν και στο 37′ η διαφορά έφτασε ξανά στο -10 (78-88) και εκεί υπήρξε διακοπή του ματς, καθώς πετάχτηκαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από 3 λεπτά ξεκίνησε εκ νέου το ματς, με το Τριφύλλι να καταφέρνει να είναι κοντά στο σκορ (82-88), αλλά κάποιες βεβιασμένες επιθέσεις ήταν άστοχες και έτσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 89-91.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 41-54, 64-68, 89-91

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ