today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Η περιουσία Βγενόπουλου, οι ανακατατάξεις στη συνδρομητική και ο προβληματισμός για τους πλειστηριασμούς

Στο σφυρί βγαίνει η ακίνητη περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία βρίσκεται μεταξύ απανωτών πλειστηριασμών. Έτσι λοιπόν έχει προγραμματιστεί για το τέλος του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους ( 25 Μαϊου) να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό η πολυτελής έπαυλή του στην Εκάλη. Μάλιστα ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από τον Παναγιώτη Αρμαμέντο που στρέφεται κατά της συζύγου του Ανδρέα Βγενόπουλου, Αρετής Σουβατζόγλου και των δύο παιδιών του, Μελίνας και Φιλίππου. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 4,2 εκατ. Ευρώ και αφορά στον πύργο ύψους άνω των 15 μέτρων που διατηρούσε ο επιχειρηματίας στο Δήμο Κηφισιάς. Πρόκειται για οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων επί της οδού Πάρνηθος, στο οποίο έχει ανεγερθεί μονοκατοικία που αποτελείται από δύο κτήρια. Η δόμησή της είναι 1.604 τ.μ.

Ανακατατάξεις με προσφορές και νέες κινήσεις δρομολογούνται στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Και αυτό γιατί, όπως εκτιμούν παράγοντες του κλάδου, αναμένονται αναταράξεις στην αγορά. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον πληθωρισμό και τις περικοπές που κάνουν νοικοκυριά προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους. Έτσι λοιπόν το προσεχές διάστημα Nova, OTE, ακόμα και το Netflix θα λανσάρουν οικονομικά πακέτα για νοικοκυριά.

Παραμένει ο προβληματισμός στα τραπεζικά στελέχη και στους servicers από την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς. Κάτι που έχετε διαβάσει στη στήλη πρόσφατα. Ωστόσο πλέον ακούγεται έντονα πως υπάρχει μια (μικρή) υπόσχεση για ρύθμιση του ζητήματος. Απλά μετά τις…εκλογές. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ικανοποιεί την αγορά που βλέπει να μπαίνει φρένο στους πλειστηριασμούς και το πρόγραμμα Ηρακλής να τίθεται εν αμφιβόλω.

Την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός φαίνεται πως ακουμπά και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε αναμένεται αύξηση έως 9% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Μάλιστα το παράθυρο για περαιτέρω αυξήσεις είναι ορθάνοιχτο, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού. Προσπαθούν στην κυβέρνηση να το πάνε πίσω, ωστόσο δύσκολα θα αποφύγουν τις αυξήσεις από τις αρχές του 2023.

Στην πρώτη της επένδυση στον κλάδο ΑΠΕ προχώρησε η Lamda Development. Αυτό σηματοδοτεί η απόκτηση του 20% της R Energy 1 με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα να μιλούν για την πρώτη από μια σειρά κινήσεων που θα κάνει η εταιρεία το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για κεφάλαια του πράσινου ομολόγου που εξέδωσε η εταιρεία ύψους 230 εκατ. Ευρώ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Επομένως η αγορά είναι εν αναμονή νέων κινήσεων της εταιρείας στον κλάδο της πράσινης ενέργειας.

Η ιταλική εταιρεία αλγορίθμων και δεδομένων Cerved μπήκε στην ελληνική fintech εταιρεία WEMETRIX, που παρέχει λύσεις Customer Value Management και Financial/Accounting Compliance.   Η WEMETRIX στην παρούσα φάση επεκτείνει το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών της στον τομέα των πιστοποιημένων βαθμονομήσεων πιστοληπτικής ικανότητας (Ratings) και των εξελιγμένων υπηρεσιών επιχειρηματικής πληροφόρησης προκειμένου να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής αγοράς για εξατομικευμένους διακανονισμούς, κυρίως στην αγορά ενέργειας αλλά και εν γένει στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων (B2B) και επιχειρήσεων και καταναλωτών (B2C).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ