today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Την ακρόαση της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την πρόσκληση της βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή και την “πολλαπλή κακοποίηση του δωδεκάχρονου κοριτσιού”.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μ. Κατρίνη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με τη βοηθό Συνήγορο για τα δικαιώματα του Παιδιού κ. Κουφονικολάκου και τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Ποττάκη, “εκφράστηκε η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη πολιτική, με σταθερούς πόρους, ανθρώπινο δυναμικό, ποιοτικές υπηρεσίες και ουσιαστικό έλεγχο, μακριά από λογικές ιδρυματισμού, παρωχημένης φιλανθρωπίας και στιγματισμού” αναφέρεται σε σχετική επιστολή προς τους προέδρους της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επιστολή τους, το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών, έχει αποτύχει: “Πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι νέο, σύγχρονο, αποτελεσματικό με ανθρώπινη διάσταση και στόχευση.

Με διαλειτουργικότητα – που σήμερα δεν υπάρχει – ανάμεσα στην οικογένεια, το σχολείο και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Με νέα προγράμματα, μακριά από λογικές ιδρυματισμού και στιγματισμού. Με μια πλατιά συμμαχία με την κοινωνία, τα ΜΜΕ, τους φορείς. Με ευαισθητοποίηση όλων, γιατί πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ανοίξουν και στόματα. Η σιωπή είναι συνενοχή”, αναφέρουν οι Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Μουλκιώτης, Μπ. Μπουρχάν, Α. Πουλάς και Γ. Φραγγίδης.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ