today-is-a-good-day
21.3 C
Athens

Χρ.Δήμας: Βούληση για στενότερη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου στην έρευνα και την καινοτομία

Ελλάδα και Κύπρος στοχεύουν σε στενότερη συνεργασία στον χώρο έρευνας και καινοτομίας, όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας με τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, με αφορμή την ομιλία του στο πλαίσιο του 2ου TechIsland Summit στη Λεμεσό αναφέρει τα εξής σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η Κύπρος χαρτογραφεί το οικοσύστημα καινοτομίας της και εγκαινιάζει τη δική της ψηφιακή πύλη εισόδου.

Στο TechIsland παρουσίασα το Elevate Greece ως βέλτιστη πρακτική και μίλησα για τα εργαλεία που διαθέτει πλέον το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα.

Με τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο επιβεβαιώσαμε πως υπάρχει η βούληση και από τις δυο πλευρές για στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο έρευνας και καινοτομίας.

Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα ακόμα πιο ευρύ πλέγμα συνεργασίας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας των δύο χωρών σε κρίσιμους τομείς αιχμής και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ