today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο βόρειο Κίεβο

Χωρίς ρεύμα και νερό η Ζιτομίρ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα σε ενεργειακή υποδομή στο βόρειο Κίεβο, προκαλώντας διάφορες εκρήξεις από τις οποίες υψώνονταν στήλες καπνού στον ουρανό πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Κίριλο Τιμόσενκο, αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν τρία ρωσικά πλήγματα σε αδιευκρίνιστη ενεργειακή μονάδα.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρία πλήγματα σε εγκαστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος” στο ανατολικό τμήμα του Κιέβου, σημειώνει ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας σε μήνυμα που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας δήλωσε ότι η επίθεση έγινε σε “καίρια υποδομή” και ότι εργαζόμενοι σε σωστικά συνεργεία κατευθύνονται προς την περιοχή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Ζιτομίρ δήλωσε ότι διεκόπη η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην πόλη αυτή στη βόρεια Ουκρανία έπειτα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί.

“Τώρα η πόλη δεν έχει φως ή νερό. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με γεννήτριες”, σημείωσε ο Σέρχιι Σουχόμλιν σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η Ζιτομίρ είχε πληθυσμό 260.000 κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα σήμερα πολυκατοικία στην πόλη λιμάνι Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, επλήγη επίσης από ρωσικό πύραυλο και πυροσβέστες ανέσυραν το πτώμα ενός άνδρα από τα ερείπια, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε το Reuters.

Ο πύραυλος αυτός προκάλεσε τη μία από τις τρεις εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη αυτή και κατέστρεψε τελείως τη μία πτέρυγα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στο κέντρο του Μικολάιφ, όπου άνοιξε έναν τεράστιο κρατήρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ