today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Η διάκριση για τον Ευ. Μυτιληναίο, οι διαφημίσεις του Νίκα, και η επέκταση της AutoHellas

Σημαντική η διάκριση για τη χώρα μας η εκλογή του Ευάγγελου Μυτιληναίου στην προεδρία της Eurometaux. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει τα ηνία του συνδέσμου και στόχοι του Ευάγγελου Μυτιληναίου είναι η συνεργασία τόσο με τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και τις εθνικές κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε., προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία μετάλλων, εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου ενεργειακής κρίσης. Σημαντικοί στόχοι θα είναι επίσης η ολοκλήρωση του επικείμενου νόμου για τις πρώτες ύλες της Ε.Ε. (Raw Materials Act) και η ενθάρρυνση επενδύσεων για ευρωπαϊκές δραστηριότητες εξόρυξης, διύλισης και ανακύκλωσης.

Πλησιάζουμε σε εκλογές, και οι διάφοροι εκπρόσωποι της Τ.Α. θυμήθηκαν ότι ήρθε η ώρα να “προβάλλουν το έργο τους”. Κάπως έτσι, και ο λεγόμενος  Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επωνυμία «Μοριάς Ανώνυμη Εταιρεία Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» όπου προΐσταται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προκηρύσσει ηλεκτρονικό διεθνή δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό  για Δράσεις ευαισθητοποίησης-δημοσιότητας, με δαπάνη μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου Ευρώ.  Για να δούμε τί θα προβάλλει και σε ποιους….

Από την άλλη, δεν άρεσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  η εταιρία WIN η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό  για την προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες με χώρες – στόχους τις ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο», συνολικής δαπάνης 1.846.437 ευρώ, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να κηρυχθεί άγονος.  Η Περιφέρεια του Α.Τζιτζικώστα αποφάσισε να απορρίψει την προσφορά της μοναδικής συμμετέχουσας, και να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό.

Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε η Alumil στο εξάμηνο, με τον κύκλο εργασιών να ξεπερνά τα 200 εκατ. Ευρώ καταγράφοντας αύξηση 46,5%. Η εταιρεία που έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις με όπλο την αύξηση των εξαγωγών και την καινοτομία (μέσω του λανσαρίσματος νέων προϊόντων) καταφέρνει να ξεπεράσει τα ζητήματα του παρελθόντος. Βέβαια η ενεργειακή κρίση είναι παρούσα πιέζοντας την κερδοφορία, όμως από την άλλη η τιμή των μετάλλων αυξάνεται, όπως και η ζήτηση. Άρα τα προϊόντα της εταιρείας είναι πιο ακριβά και ο τζίρος αυξάνεται με τη ζήτηση να αναμένεται να συνεχίσει να ακολουθεί αυξητική πορεία.

Τις ευκαιρίες που προκύπτουν στα ακίνητα προσπαθούν να εκμεταλλευθούν στη Eurobank. Μάλιστα πλέον οι κινήσεις είναι στοχευμένες σε αγορές που καταγράφουν υψηλή ζήτηση. Μια τέτοια αγορά είναι η Γερμανία, καθώς η ζήτηση για εξοχικά συνεχώς αυξάνεται. Έτσι λοιπόν η συνεργασία της ελληνικής τράπεζας με τη Ferimmo, τη γερμανική πλατφόρμα προβολής και προώθησης ελληνικών ακινήτων στη Γερμανία εκεί ακριβώς στοχεύει. Στη χρηματοδότηση Γερμανών για να αποκτήσουν ακίνητο στην Ελλάδα.

Η στήλη δύο φορές είχε προϊδεάσει για τις επόμενες κινήσεις της Μαριάννας Λάτση. Έτσι και τώρα μαθαίνουμε πως ετοιμάζεται νέα εξαγορά που θα ανακοινωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται πως το real estate, η τεχνολογία και οι εταιρείες που έχουν πρωτότυπη δραστηριότητα και περιθώρια ανάπτυξης βρίσκονται στο στόχαστρο του family office της Λάτση.

Οι κινήσεις της Autohellas στην πρόκειται να ξεκινήσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός αυτής. Η εξαγορά της πορτογαλικής HR Aluguer εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για νέες συνέργειες και συγκέντρωσης του κλάδου leasing και αυτοκινήτου γενικότερα. Η στήλη λοιπόν μαθαίνει πως έως το πρώτο τρίμηνο του 2023 και άλλη συνεργασία θα ανακοινωθεί και εξαγορά, για την οποία όμως δεν καταφέραμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.

Σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα των REOs (Real Estate Owned) προχωρούν η Intrakat και η Ellington Solutions, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτουν και διαχειρίζονται οι δύο όμιλοι στην ελληνική αγορά. “Η Ιntrakat επενδύει στρατηγικά στην ανάπτυξη του τομέα Real Estate, όπου βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη στρατηγική συνεργασία μας με την Ellington Solutions καθώς ενισχύει σημαντικά την αναπτυξιακή δυναμική του ομίλου μας στο Real Estate. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων θα προσφέρει νέες προοπτικές στις δύο εταιρείες, αλλά και στη δημιουργία σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα του Real Estate”, αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ιntrakat Αλέξανδρος Εξάρχου.

Η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ρεκόρ στις ετήσιες πωλήσεις της, καθώς οι ελλείψεις στον εφοδιασμό και η χαμηλή καταναλωτική εμπιστοσύνη, αντισταθμίστηκαν από τις αυξήσεις των τιμών και τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη εταιρεία επίπλων παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ και μέσω διαδικτύου, αυξήθηκαν κατά 6,5% στο 12μηνο μέχρι τον Αύγουστο, στα €44,6 δισ. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε μεγάλες τάσεις επιβράδυνσης”, υπογράμμισε ο CEO του Ingka Group, Jesper Brodin, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών στα καταστήJesper Brodin, CEO, Ingka Group ματα συνέχισε να αυξάνεται. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα για την τρέχουσα χρονιά: “Είμαστε προετοιμασμένοι για έναν σκληρό χειμώνα για όλους τους ανθρώπους παντού”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ